Hur man bygger våningssängar

Hur man bygger våningssängar


Våningssängar är ett stort utrymme-sparare för ett litet sovrum. Om två barn måste dela rum och enkelsängar är inte ett alternativ, anser våningssängar. Med rätt verktyg och planer, kan du även överväga att bygga din egen våningssängar. Låt barnen singla slant för att se vem som får sova på överslafen!

Instruktioner

1 Bestäm storleken på madrasser du kommer att använda. (Standard dubbel storlek är bäst.) Gör en "låda" från 2-av-6: s 78 inches lång och 41,5 inches bred. Plug skruvhål med träpluggar.

2 Montera madrassen stöder inuti lådan med fyra 2-av-4 klippa 41,5 inches i längd. Placera ett stöd 3 inches från foten och en 3 inches från huvudet av sängramen. Placera sedan en annan stöd 25 inches från foten på ramen och den sista stödet 48 inches från foten av sängen. Fäst med skruvar på båda ändar och kontakten hål med träpluggar.

3 Fäst fyra hörnstolpar till "lådor" med vagnsbultar. Fäst den nedre bädden inte mindre än 12 inches från golvet och överslafen 48 inches från golvet. Använd # 10 avslutande spikar för att fästa ramar till inlägg, sedan kontrollera kvadrat innan du ansluter med vagnsbultar.

4 Konstruera skyddsräcken från 2-by-4: s genom att göra dem som en "låda" som i det första steget. Placera skyddsräcken i varje sängram. Anslut inte hål för enkel demontering.

5 Gör madrass stöd genom att skära två plywoodskivor 38.25 inches med 74,75 inches. Placera dem i varje ram. För att underlätta demontering, inte skruva eller spika dessa.

1 Skär två 2-av-4: s 57,75 inches i längd. Skär en vinkel vid toppen av varje bräda för placering mot sidan av den övre sängramen och bottnarna i styrelserna så att stegen lutar mot våningssäng.

2 Sätt pinnar genom att installera fem 2-by-4 klippa 14,5 inches i längd. Plats pinnar 12 inches isär.

3 Installera krokar på toppen av varje sidobräda med träskruvar så stegen kan hakas över sidan av den övre skyddsräcket.

4 Lägg till lite stoppning för att undvika att repa skyddsräcken. Du kanske vill använda en del halkfria stoppning på undersidan av stegen, om sovrummet har trägolv.

5 Sand och avsluta hela uppsättningen. Anslut alla spikhål. Accent med vissa träbets.