Idéer för handfasting löften

Idéer för handfasting löften


Neopagan bröllop kallas handfastings. I vissa traditioner, de är permanenta, som judisk-kristna eller sekulära bröllop; i andra traditioner, binder de ett par i ett år och en dag och kan lösas eller förnyas i slutet av den tiden. Handfasting ceremonier kommer i en så bred variation som Neopagans gör, och varje par komponerar sina löften för att återspegla sina egna andliga värden och principer.

Balans

En av de centrala övertygelser flesta Neopagan religioner är att de maskulina och feminina energier i världen hålla liv i balans. Handfasting löften som inspirerats av denna idé kan bekräfta lika båda parter i äktenskapet och erkänna Gud och Gudinnan i deltagarna. Deltagarna kan lova att upprätthålla varandras ära, tro på varandras personliga makt och inser att, även om de är fullständig i sig skapar deras union en ny helhet med en mycket större styrka än någon av dem besitter individuellt.

Patron Deities

Om båda deltagarna tränar Neopagans, de förmodligen har vardera en beskyddare Gud och Gudinnan vem de dyrkar. De kan skräddarsy sina löften att uppmana och att hedra dessa kunder. Till exempel, om bruden dyrkar Welsh gudinnan Rhiannon, kan hon säga något i stil med "I namn av Rhiannon, som valde pwyll och skulle ha något annat, jag väljer dig och kommer att ha något annat. Av Rhiannon, som älskade pwyll genom sin år av försök, jag svär att älska dig genom goda tider och dåliga. "

element

Vissa Neopagans arbeta med elementära krafter i sina ritualer och hedra de fyra elementen i sina ceremonier. Handfasting löften kan även uppmana dessa energier. Till exempel kan brudgummen säga något i stil med "Med andarna av Air, jag lovar att hålla vår relation ny och fräsch genom åren. Med Spirits of Fire, jag lovar att älska dig med passion och kreativitet. Med andar vatten jag lovar att läka dig och att hitta min egen läkning i dig. med andar jorden, jag lovar att göra vårt hem en stark grund för oss att bygga vårt liv. "

Frihet

Idéer för handfasting löften


De flesta Neopagans tror på personliga individens frihet att dyrka på sitt eget sätt, gör de saker som ger dem glädje och vara sanna mot sig själva. Handfasting löften kan vara löften att hedra dessa friheter. Deltagarna kan säga något i stil med "Jag väljer att gå vägen med dig och jag binder mig att gå med dig. Jag lovar att hedra dig utan att binda dig till mina egna vägar eller förväntar dig att ändra för mig. Jag ger mig själv till dig som jag am och jag accepterar dig som du är. "