Hur man använder Faxprogramvara med bredband Internet Service

Hur man använder Faxprogramvara med bredband Internet Service


Inledningsvis var fax skickas över telefonlinjer från faxmaskiner byggda enbart för att skicka fax. Datorer senare hade fax modemkort som får folk att skicka fax från sin dator till andra datorer och faxar. Nu kan du skicka fax över Internet med tjänster som antingen använder enbart eller e-postprogram webbsidor. Det är enkelt att använda, men du måste läsa villkoren och information om tjänsterna.

Instruktioner

1 Registrera dig för ett online fax. Det finns flera platser som eFax och ClickFax som erbjuder dessa tjänster. Hitta en plan och företag som är rätt för dina behov och uppmärksamma kostnaden per fax eller per månad.

2 Läs reglerna för faxning. Du kan skicka fax via e-post, vilket kräver att du skanna dokument till datorn och bifoga dem till ett e-post som skickas till tjänsten. Du kan alternativt lägga fäst via en webbläsare. Leta efter några regler om vilken webbläsare programvara som du kan använda.

3 Sätt ditt dokument i skannern och kopiera den till datorn. Spara filen.

4 Öppna bilden med ett bildredigeringsprogram och ändra storleken på filen så att den är tillräckligt liten för att fästa din e-post. Många e-postprogram kommer inte skicka bilagor större än 3 eller 5 megabyte. Bifoga filen och skicka e-post, eller öppna webbsidan och bifoga filen. Inkludera den mottagande faxnummer information. Inkommande fax kommer att skickas till din e-post, eller ditt konto på nätet i de flesta fall.