Hemmabiodecorating Ideas

Hemmabiodecorating Ideas


Med tillkomsten av TV-apparater som spänner över hela väggar, inte längre behöver ett stort rum enbart ägnas åt en skärm och en dyr projektor har en hemmabio. Ett rum med en stor platt-TV och ett bra ljudsystem bara behöver några fler tankeväckande tillägg att känna sig som en äkta hemmabio.

Sitt

Förmodligen är sittplatser det viktigaste i ett hemmabiobortsett från filmen visas på skärmen. Komfort är av grundläggande betydelse, men designen bör inte gå vid vägkanten. För större hemmabiosystem kan art deco-stil fåtöljer som kan placeras i rader vara att föredra framför flera soffor. Du kan enkelt konfigurera stolarna eller ta bort några att öka utrymmet när det behövs. För mindre hemmabio, kan en lång röd sammet soffa med en matchande ottoman ta in en touch av klassisk Hollywood. Företag som specialiserar sig på att rädda och sälja arkitektoniska element ibland stött på hela rader av teatrar. Även om de inte är alltför bekväm, ett par gamla teatrar ger ett inslag av fantasier till utrymmet.

Belysning

Belysning är en annan viktig dekorativt element. Tittar på en film bara är inte samma sak med ljuset tänt. Lägga lampetter som arbetar på en dimmer kan ge dig den bioupplevelse; med ljus trådbundna att kunna manövreras med fjärrkontroll kan du justera dem från din plats som de krediter börja rulla. Eventuella vägg lampetter som passar in i din stil av inredning kommer att fungera, men klassiska bio stil tar sina signaler från art deco design. För att säkerställa att den perfekta ljusförhållanden har rätt effekt i utrymmet, använder rums mörkare nyanser på fönstren och se till att alla dörrar kan stängas av från resten av huset under uppvisning tid.

konstverk

Affischer av favoritfilmer är alltid ett passande val i en hemmabio, men för något lite annorlunda, överväga att använda tema konstverk i samband med film. I stället för att utforma affischen reproduktioner från dina favoritfilmer, starta en insamling av äkta affischer som faktiskt hängde på teatrar när filmerna kom ut. De är inte alltid i bästa form, men som ger karaktär åt varje bit. En annan potentiellt dyr och tidskrävande - men givande - alternativet är att samla svartvita signerade foton av filmstjärnor från guldålder film. Ett billigare konstverk alternativet är att rama in stillbilder från dina favoritfilmer och hänga dem på väggen i en storyboard format.

Grejor

Om du har en stor budget att arbeta med när dekorera din hemmabio, kanske du vill överväga jaga och köpa några one-of-a-kind poster. Med tiden har filmindustrin släcka en oändlig mängd attiraljer och samlarobjekt. En Star Wars fan kan lägga till hyllor att fylla med leksaksfigurer från filmen. Bio älskare kan hitta en antik filmkamera för att ställa upp i hörnet av rummet. Du kan hänga tomma filmrullar på väggen eller parkera en gammal popcorn maskin i baksidan av rummet. Den allmänna tumregel är att hålla det enkelt så ingenting går förlorat i röran - hitta en stor post eller några små, relaterade bitar att sätta på displayen.