Sjukdomar i Camellia anläggningen

Sjukdomar i Camellia anläggningen


Camellia buskar blommar under senhösten eller senvintern till tidigt på våren. Deras stora, färgglada blommor liva upp landskapet när de flesta växter väntar på våren för att komma fram. För att hålla kamelior frisk, hålla en förteckning över lämpliga gödnings och vattning praxis. Regelbundet underhåll kan minimera eller förhindra Camellia sjukdomar.

blomma blight

Camellia blomma gissel är en svampsjukdom som drabbar endast blommorna. Den Ciborinia camelliae svamp lever i jorden och infekterar buskar under våren, när det finns gott om fukt från frekventa regn. Blomma gissel börjar i mitten av blomman som oregelbundet formade, bruna fläckar. Det sprider sig över blomman snabbt, vrida vener mörkbrun och kan orsaka blommorna att falla av buske 24 till 48 timmar efter de första symptomen. Applicera en fungicid innehållande triadimefon eller mankozeb att minska effekterna av svampsjukdom, om det är i området. Hålla området fritt från skräp, om färsk kompost runt basen, inte spruta vatten på buskar eller blad, och lämnar kompost ostört kan bidra till att minska risken för sjukdomen.

leaf gall

En annan våren Camellia svampsjukdom är blad galla. Denna sjukdom drabbar vanligen sorter av Camellia sasanqua, medan Camellia japonica är sällan påverkas. Svampen exobasidium camelliae infekterar nya blad och skott när de öppnar, vilket gör dem tjocka och onormalt stor. Infekterade blad ändras från ljusgrönt till rosa eller nästan vit. De galls, stötar på undersidan av bladen, blir bruna, hårdnar och öppnat släppa en massa av vita sporer. För att hålla sjukdomen sprids, ta bort alla infekterade blad så snart de första symptomen visar sig, innan de galls brast. Svampmedel sprut fungerar inte på infekterade plantor. Åtgärder du kan vidta för att minska risken för infektion är att hålla vattnet utanför bladen under bevattning och ta bort skräp runt Camellia växter.

rotröta

Om du har japanska kamelior, vara på utkik efter rotröta. De Sasanqua kamelior är resistenta mot denna svampsjukdom, som orsakas av Phytophthora cinnamomi. Friska kamelior har vita rötter och små feeder rötter. Buskar med rotröta har rödbrun till mörkbruna rötter och inga matarrötter. Andra symtom är dålig buske tillväxt, gula löv och en övergripande vissnar buske. Svampen som infekterar kamelior bor i varm jord som har dålig dränering. Fungicider som innehåller mefenoxam och etridiazol förhindra av rotröta; de inte kommer att behandla en redan infekterad buske.

kräfta

Svampen Glomerella cingulata orsakar fula cankers - insjunkna, ruttnade områden - på kvistar och stjälkar av Camellia buskar. Kräfta symtom uppträder vanligen under varmt och torrt väder, medan döden av grenarna eller gren tips förekommer oftast på våren. De första symptomen ska visas på unga buskar är gula, vissnande blad, följt av gråzoner på stjälkarna. De gråzoner förvandlas till cankers, som kan gå runt hela stammen. Äldre kamelior kan bli infekterade, men skogsskador av busken är långsammare. Sviskon stjälkar ca 7,5 cm (3 tum) bort från de cankers så det finns bara friska, levande trä. Använd fungicider innehållande kopparsalter av fettsyror eller tiofanatmetyl under regniga perioder och under hösten när löven faller.