Interaktiva volym spel

Interaktiva volym spel


Du kan använda spel för att lära eleverna hur man mäter volymen och praktisk användning av mätning. Spelen är avsedda att användas i samband med volym lektioner, och alla kan spelas online. De flesta spel är inriktade mot specifika åldersgrupper eller årskurser, men alla är gratis.

Aln

Målet med detta spel är att använda siffror och multiplikation principer för att räkna ut vad volymen av lådan behöver vara. Studenter manipulera storleken på lådan tills det motsvarar det antal som gavs av programmet. Att manipulera kuben, användare behöver dra sidorna av lådan med hjälp av en mus, men de har bara två minuter att räkna ut så många problem som möjligt. De kommer då att få en summa baserad på hur många rätta svar som de hade, och de kan kontrollera sin statistik. En hjälpskärm finns tillgänglig för studenter som behöver mer detaljerade instruktioner.

Huset som Math Built

Målet är att bygga ett hus med hjälp av matematiska principer, bland annat volym, omkrets, area och längd. Problem dyker upp på skärmen, och användarna måste räkna ut lösningen. När den korrekta lösningen har beräknats, kommer den del av huset tillsättas. Programmet är avsett att lära eleverna om verkliga tillämpningar av matematiska problem.

volym pussel

Detta spel har sex nivåer, och målet är att ta reda på problem med volym. Till exempel, ett av de problem som involverar att mäta fyra liter genom att använda två kannor, som kan rymma olika mängder vatten. För att spela detta spel, måste användaren ha en mus, eftersom de kommer att dra en kanna runt för att fylla det, tömma den eller häll innehållet i den andra kanna.

Kan du fylla det?

Detta spel erbjuds av PBS Kids, och målet är att fylla en behållare med vatten med hjälp av tre olika storlekar krukor. Barnen vill fylla containern utan att det spiller över och använda så få häller möjligt. Användare kommer att titta på de tre krukor, som är på den högra sidan av skärmen. De kommer att hålla klicka på krukor tills behållaren är helt fylld. Antalet häller kommer att visas överst. När potten är fylld, är det minsta antalet möjliga häller listan så att eleverna kan jämföra sina svar med den korrekta.