Naturliga ugn rengöring tips

Naturliga ugn rengöring tips


Kommersiella ugnsrengöringsmedel innehåller starka kemikalier som kan fylla ditt hem med farliga rester och rök. Dessa kemikalier kan orsaka en många negativa hälsoproblem för dig och din familj. Lyckligtvis finns det naturliga ugn städning tips som kommer att rengöra och deodorise ugnen utan att använda dyra och farliga kemikalier.

Ammoniak

En vanlig ingrediens i kommersiella glas städare, kommer ammoniak mjuka upp smuts beläggning dina ugnsväggarna. Fyll en skål med tydlig, icke-diskmedel ammoniak och ställ skålen på en bakplåt. Placera objekt på gallret i ugnen och stäng dörren. Låt ammoniak sitta i ugn över natten. Den rök ammoniak ger naturligtvis kommer lossa smuts så att du enkelt kan torka väggarna i ugnen ren med en svamp fuktad i kallt vatten.

Vinäger

Vinäger är en helt naturlig renare som skär genom fett och smuts medan parfyme ugnen. Fyll en sprayflaska med outspädd destillerat vit vinäger. Spraya ugnens väggar med vinäger och låt det sitta i flera minuter. Medan vinäger är blötläggning, fukta en ren svamp i kallt vatten och placera i din mikrovågsugn. Värm svampen under 20 sekunder. Torka ugnsväggarna ren med den uppvärmda svamp. Fortsätt applicera vinäger och - när svampen blir smutsig och kall - skölj svampen rent i kallt vatten och värme i mikron i 20 sekunder tills du har rengjort ugnen.

Bakpulver

Bakpulver - som ättika - är en naturlig deodorant och renare som fungerar på många ytor. Blanda lika delar vatten och bakpulver i en behållare. Skrubba ugnens väggar med en svamp och bakpulver blandning. Börja i taket och arbeta dig ner på insidan av ugnen skrubb med svampen fuktad i bakpulver blandning. Skölj återstoden av ugnens väggar med en ren trasa fuktad i kallt vatten.

Citron juice

Den naturligt sura karaktär citroner gör dem till en vanlig ingrediens i kommersiella rengöringsprodukter. Citronsaft löser fett och smuts på insidan av ugnen medan en frisk, citrusarom i ditt kök. Fyll en sprayflaska med lika delar vatten och citronsaft. För tuffare jobb, använd outspädd citronsaft. Dimma ugnens väggar med citronsaft och låt dra i 10 minuter. Torka av insidan av ugnen ren med en fuktig trasa eller svamp. Fortsätt på detta sätt tills du har rengöras noga insidan av väggarna.