Typer av denim tyger

Typer av denim tyger


Denim. Amerikanerna har varit förälskad i denna ärevördiga tyg för väl mer än ett århundrade. Det är lika amerikansk som baseball, korv och äppelpaj. Öppna garderoben och ta en ordentlig titt på din samling av blå jeans. Om djup indigo, whiskered, sol-bleka eller vintage tvättas, de flesta människor tror att alla denim är skapade lika. Överväga dessa sju typer av denim som bevis på att det finns mer att denna populära textil än med blotta ögat.

rå Denim

Älska det eller hata det, är rå denim färgad denim tyg som inte har tvättats, behandlades med efterbehandling kemikalier eller nödställda på något sätt. Rå eller torr denim är initialt mörk färg och styv vid beröring, men så småningom mjuknar och bleknar med slitage.

Platt-Finish Denim

Flat efterbehandling är en process som utförs vid bruket att ge denim med en jämnt fördelad tvätt-down färg och slät yta. Tillverkarna använder mercerisering och kalandrering för att producera en platt denim finish. Mercerisering sväller bomullsfibrer, och rullarna på kalandermaskin platta till denim yta. Kombinationen process skapar också varumärket glans eller poleringen av vissa denim tyger.

organiska Denim

Premium organisk denim är tillverkad med 100 procent ekologisk bomull. Organisk denim, som med andra organiska textilier, regleras av den organiska handelanslutningen under strikta riktlinjer när det gäller hållbara odlingsförhållanden, användning av naturliga bekämpningsmedel, giftfri fiber bearbetning, färgämnen och tyg behandlingar. På grund av dessa skyddsåtgärder, produkter tillverkade av ekologisk denim tenderar att vara dyrare än vanlig denim.

stretch denim

Stretch denim är en oerhört populär innovation välkomnas av människor i alla kroppstyper. Du är inte längre en slav till dina jeans. Det töjbara karaktär stretch denim ger med kroppen snarare än att begränsa rörligheten. Detta material inkluderar en liten andel av Spandex vävs in bomullsfibrer och mest liknar sann denim än någon annan blandning.

ring Denim

Ring spinning är den ursprungliga metoden för att producera denim tyg. I början av 1970-talet, denim tillverkare givna komplexa ring spinning till förmån för billigare obestämd spinning teknik. Med den kraftiga ökningen i popularitet av årgång-look blå jeans, har tillverkarna återinfört ring denim tillverkning. Ring denim får sitt överklagande delvis från tygets ytojämnheter eller slubs bildas under tillverkningen.

Bull Denim

Bull denim är ofärgad, bomullstwill tyg som är mjuk, men tyngre, mer hållbara och längre livslängd än traditionella denim. Tyget är liknande duk utan styvheten associerad med tjockare denim-liknande tyger. Trots dess vikt, tar bull denim färgämne enkelt och med jämna resultat. Detta denim är lämplig för byxor, shorts, överdrag, väskor och hattar tote.

silke Denim

Silk tar denim från fritidskläder i styrelserummet och därefter. Silk är en populär tyg gynnade för sin naturliga skönhet, mjukhet och hållbarhet. Den robusta och smidig karaktär av silke är den perfekta partnern för robust denim. Styrkan i fina siden trådar tillåter dem att lätt vävas in lätta denim tyger. Silke denim är ett modernt alternativ till vardags jeans och jackor.