Hur man ändrar en syresensor på en Honda Civic

Hur man ändrar en syresensor på en Honda Civic


En Honda Civic har två sensorer som läser syrehalten i avgaserna när motorn är igång. Datasyrenivån används av en Honda Civic dator för att styra bränsletillförsel och tändning. Ligger före och efter katalysatorer, kan sensorerna gå dåligt och göra att motorn fungerar dåligt. En dålig syresensor kan resultera i en motor ljus som berättar något behöver fixas - en dålig kör motor som blåser rök ur avgasröret, inte en utsläppsprovning eller går alls. Ändra en syresensor på en Honda Civic med hjälp av en syresensor sockel och några penetrerande olja.

Instruktioner

1 Applicera penetrerande olja runt basen av den dåliga syresensorn där det trådar in i avgasröret eller avgasgrenröret. Honda Civic har två sensorer som övervakar avgaserna som produceras av motorn under drift. En sensor är placerad före katalysatorn och en är efter. Den tidigare kan hittas sticker ut ur avgasröret och den andra ur avgas av halsdukar. Beroende på vilken sensor är dålig, kommer du att arbeta antingen i motorrummet eller under fordonet.

2 Koppla en syresensor från ledningsnätet vid kabeladaptern som håller den på plats. Ledningarna Adaptern har en flik som låser två kontakter tillsammans, och det måste låsas upp för att separera sensorkontakten från kabelnät. Lyft låsfliken och dra adaptrarna isär. Sensorn och dess tråd kan avlägsnas utan att vrida någon sele trådar som sensorn vrids inuti den gängade kragen när de tas bort.

3 Placera en syresensor uttag över toppen av sensorn. Dessa uttag har ett utrymme för sensorn tråd att passera vid sidan av sockeln, så att uttaget ska placeras runt sensorn och sensorn lossas från sitt läge i sensormonteringskragen. Vrid sockeln moturs för att lossa sensorn inom dess gängade monteringskrage.

4 Koppla uttaget från hela sensorn när den har lossnat nog att ta bort för hand, eller fortsätta att vrida sockeln och sensorn moturs tills den är fri från den gängade kragen håller den på plats.

5 Ta bort sensorn och kassera ordentligt. Syresensorer använder ädelmetaller att läsa syrehalten i avgaserna. Dessa sensorer bör återvinnas på rätt sätt.

6 Sätt i ett nytt syresensor i den gängade sensor kragen för hand tills den är tät. Placera givaren uttag över toppen av den nya sensorn, och använda spärrnyckel för att fortsätta strama åt. När sensorn har skärpts ordentligt ansluter den nya sensorn till den gamla ledningsnätet med den nya sensorns ledningar adapter.