Kreativa Curriculum Idéer för förskola

Kreativa Curriculum Idéer för förskola


Skapa en kreativ läroplan för förskolebarn främjar individuella uttryck och utvecklar utbildning. Täcker en omfattande lista över ämnen garanterar att varje barn kommer att hitta något han tycker oavsett hans inlärningsstil eller intressen. En fantasifull utbildningen kommer också att göra det lättare för barnen att lära sig.

tema Learning

Kreativa Curriculum Idéer för förskola


En läroplan är mycket lättare att lära ut när den är centrerad på ett tema. Tema moduler upprätta en enhetlighet över läroplan som avsevärt underlättar övergripande inlärningsprocessen för förskolebarn. Huvudtemat i läroplanen är i fokus för hela läsåret. Det bör vara en brett ämne som lämnar möjligheter för lärande vidöppen. En beskrivning av läroplanen temat för året är normalt baserad på skolans mission. Till exempel skulle en skola baserad på val skapa ett tema centrerad på beslutsfattandet som "välja vår egen väg till lärande" eller "lära sig att fatta beslut." Efter huvudidén är vald, kan läroplanen delas upp i mindre månatliga komponenter utbildning. Månads koncept kommer vanligtvis att komplettera den tid på året. Till exempel, är en idealisk månad tema för augusti stranden. December tema kan vara vinter. Månader som inte har ett självklart val är perfekt för att lära mer om andra viktiga förskola begrepp som djur. Månads teman är uppdelade i veckovisa mål som återspeglar det övergripande konceptet. En augusti strandtema skulle omfatta havet, sol och sand, och semester som veckoteman. En vintertema för december har ett brett utbud av möjligheter och kan innefatta snö, helgdagar och utomhussporter. All verksamhet och pedagogiska idéer för veckan är centrerade på mindre tema, men ändå faller inom huvudplanen. Varje vecka tema reduceras sedan ytterligare genom att välja en specifik idé för varje dag. Alla dagens händelser ska motsvara den särskilda aspekt av läroplanen som förstärker temat inlärningsstil. En strand-tema månad som har havet som sin första vecka kan omfatta en hel dag av sjöstjärnor och en annan dag av vattenfordon. Varje veckas huvudtema har därför en mindre tema för varje dag.

samordna aktiviteter

Kreativa Curriculum Idéer för förskola


För att underlätta inlärningen bör alla läroplanen aktiviteter koordinat. Motsvarande projekt och lektioner hjälper till att framhäva inlärningsmål. Barn i förskoleåldern lär sig också bättre genom upprepning och förstärkning som en tema läroplan erbjuder. Varje dag bör vara full av händelser som roterar runt samma brännpunkt temat. Under ocean vecka, bör dagen om sjöstjärnor innefatta olika sjöstjärnor relaterade lektioner. Läsa en bok om sjöstjärna är lämplig för språkkunskaper och barnen kan måla en pappers sjöstjärna under konst. Vidröra en verklig sjöstjärna i science center är spännande och lärorikt. Mathexpertis adresseras genom att räkna benen på en sjöstjärna eller en uppsättning gjord av kraftigare papper. Att hålla temat samma i alla de dagliga aktiviteter gör det lättare för barn att lära sig.