Hur man går på taktegel

Hur man går på taktegel


Tegeltak är oftast gjorda av röda lerartad material, även om de också kan göras från cement. Tegeltak görs i traditionell romersk stil, med rundade plattor och överlappande kanter. Denna typ av tak ger karaktär till varje hus. När det börjar bli dags att reparera taket, dock eller måste du gå på det av någon annan anledning, kan en tegeltak vara en nackdel. Du kan använda några olika knep för att förhindra plattorna från att bryta om promenader på taket blir nödvändigt.

Instruktioner

1 Bär stadiga skor med halkfria sulor när man går på tegeltak. Om du bär skor med hala sulor, kan du enkelt glida rätt från taket. Knyt skorna ordentligt så att du inte snubblar över skosnören när du går över taket.

2 Placera en stege mot taket i en nivå och hållbar område. Luta stegen mot huset. Klättra upp för stegen, och sakta krypa upp på taket. Det största problemet med tegeltak är att plattorna är sköra och kan lätt spricka eller gå sönder om du använder för mycket tryck på dem. För att lindra detta, se till att fördela din vikt hela tiden. vila aldrig hela din vikt på en bricka. Stå alltid på två plattor med lika vikt på varje. Om du ser en sprucken kakel, inte stå på den.

3 Steg på baksidan tredjedel av alla brickor, som är där brickan ansluter till ovannämnda skiktet av kakel. Om du står på kanten av plattan som hänger från taket, kommer det att bryta ut. Vissa plattor har också metallband mellan plattorna, som du kan stå på utan skador på plattor eller tak.

4 Ta en bit skrot mattan och en plywoodskiva upp på taket med dig om du måste arbeta på taket under längre perioder, såsom vid reparation av taket eller reparera skorstenen eller takventiler. Placera mattan över brickor, tyg nedåt. Placera plywood över mattan. Du kan sedan stå eller sitta på bordet för att avlasta trycket på enskilda plattor och fördela vikten jämnt över alla brickor.