Vilka är de olika typerna av Mangos?

Vilka är de olika typerna av Mangos?


Mango är goda frukter som odlas i tropiska områden över hela världen; majoriteten av mango odlas i Indien. Dessa frukter varierar i storlek, färg och smak; enligt Purdue University trädgårdsnäring avdelning, mango är ofta nyanser av grönt, gult och rött, och har tjocka, läder skinn. Även om det finns hundratals olika typer av mango, det finns flera i synnerhet som för närvarande är i kommersiell efterfrågan.

Kent

Kent mango är stora frukter som, enligt Purdue University trädgårdsnäring avdelning, är saftigt och söt i smaken. Dessa mango har gröngul hud med både en grå blom och en röd rouge som är mottagliga för svarta fläckar. Köttet av Kent mango, som är i säsong under månaderna juli, augusti och september, är fiber mindre. Kent mango fartyget väl men behandlas ofta med eten, innan de säljs, för att stärka färgen.

Tommy Atkins

Tommy Atkins mango, enligt uppgift från trädgårdsodling departementet Purdue University, antogs för kommersiell distribution i 1950-talet. Dessa ovala mango är mellan medelstora och stora i storlek med tjock hud som är orange, gult och rött och lila färg. Köttet av Tommy Atkins mango är mörkgul med medelhög fiberhalt. I säsong från maj till juli, Tommy Atkins mango har lång hållbarhet och tenderar att smaka dåligt om de utsätts för alltför mycket bevattning och gödsling.

Keitt

Keitt mango är stora frukter med gul hud som har en ljuslila blomma och en röd rodna. Under säsongen i augusti och september, eller juli och augusti, Keitt mango har gul, fiber mindre kött, utom området nära fröet, och är söt i smaken. Dessa frukter, som är ovalt, har hud som är medium i tjocklek med många gula eller röda, lenticeller. På ett liknande sätt till Kent mango, är Keitt mango behandlas med eten efter skörd för att förbättra färgen.

Känsla

Sensation mango, enligt trädgårdsavdelningen vid Purdue University, har odlats för kommersiella ändamål sedan 1949. Levereras i mindre mängder än andra populära typer av mango, Sensation mango är ovalt och medelstora till små, i storlek. Dessa frukter har tunn, gul-orange hud med en mörkröd rodna. Den gula kött Sensation mango är fast, besitter lite fibrer och har en söt, mild smak.