Hur tar man bort brända lukt från huset

Hur tar man bort brända lukt från huset


Vid en eller annan punkt har säkert hänt alla --- en bränd lukt dröjande i luften som en nästan håna påminnelse om en måltid som fick bättre för kocken. På något sätt lukten av bränd mat tenderar att dröja kvar i huset mycket längre än lukten av mat som visade sig perfekt. Ingen ska behöva ta den typen av retas, speciellt från mat. Lyckligtvis finns det flera enkla sätt att framgångsrikt täcka upp din middag debacle och bli av med några andra irriterande brända lukt i ditt hem.

Instruktioner

Flera enkla förslag

1 Värm ugnen till 93,3 grader C. Linje en cookie plåt med aluminiumfolie och stänka frikostigt med kanel och socker. Lägg en matsked smör och låt det sitta i ugnen i två till fyra timmar eller tills du väljer att ta ut det. Huset kommer att lukta deceivingly som icke-bränn bakverk i stället.

2 Öppna alla fönster och aktivera fläkten. Försök att tvinga frisk luft genom huset för att rensa ut några brända dofter.

3 Skär upp en citron i bitar och lägg den i en kastrull med kokande vatten på spisen. Låt det koka i 10-15 minuter för att fräscha luften.

4 Skär upp en lök och placera den i en skål med vatten. Lämna den i mitten av rummet över natten och det kommer att absorbera lukter från luften.

5 Koka en handfull av kryddnejlika i en kastrull med vatten för att hjälpa till att ändra kvardröjande lukt i luften.