Hur att propagera lagrar

Hur att propagera lagrar


Det finns en mängd olika typer av lager odlas i Storbritannien, inklusive viken träd, gemensam lagerblad och portugisiska lagerblad. Lagrar är vintergröna och kan odlas som en enda prov eller utbildad och skär som en säkring. Viken träd har fördelen att producera aromatiska blad som ofta används som en ört i matlagning, antingen färska eller torkade. Lagrar är mycket svårt att växa från frö, men du är mycket troligare att lyckas genom att propagera dem från sticklingar.

Instruktioner

1 Skär växande skott av lager under sommaren till en längd av ca 10 till 15 centimeter (4 till 6 tum) med sekatör. Trimma skotten med en vass kniv, skär basen vid en vinkel strax under en växande ledighet. Ta bort bladen på stjälken, lämnar fyra eller fem på toppen.

2 Fyll 15 centimeter (6 tum) krukor med en 50-50 blandning av krukjord och skarp sand eller fint grus. Göra ett hål i varje kruka tre till fyra centimeter (1 till 1 1/2 inches) djupa med en blyertspenna. Doppa avskurna spetsar framställda sticklingar i hormon böka pulver.

3 Sätt sticklingarna i hålen och fast komposten runt dem. Ge dem lite vatten så att de förblir fuktig men inte vattendränkt. Håll krukor under vintern i ett växthus eller kallbänk. Följande vår, sätta krukorna efter risken för frost har gått.

4 Plantera sticklingar i sina avsedda växande positioner när de producerar nya knoppar. Plantera dem i rika kompost i en väldränerad plats och hålla vattna dem tills de är väl etablerade.