Hur man utför ett anrop till dyrka

Hur man utför ett anrop till dyrka


Traditionen av ett samtal till gudstjänst i en gudstjänst korsar många olika kyrkor och samfund, och kan användas på många olika sätt. Termen avser en talad introduktion markerar början på en tjänst eller dyrkan sektionen inom den. Vem som helst kan utföra ett anrop till dyrkan. Medan du är fri att ta med egna idéer och tolkningar till denna del av gudstjänsten, finns det några generella riktlinjer som du bör följa.

Instruktioner

1 Rådgör med kyrkoherden eller kyrkoledare som bad dig att utföra samtalet till dyrkan. Han eller hon kan ha särskilda idéer om vad det skulle innebära och kan ge dig råd om detaljerna, såsom syftet med samtalet att dyrka och hur länge den ska pågå.

2 Håll din målgrupp i åtanke. Kom ihåg att sikta ditt samtal av dyrkan på vilken typ av människor som du kommer att tala till. En tystare, mer reflekterande församling kan behöva lite uppmuntran för att få entusiastiska dyrkan; en starkare, mer högljudda församling kan behöva några lugna ner för att fokusera på Gud.

3 Gör det kort. Något längre än en minut eller två kan störa dina lyssnare och förlorar brådska att sektionen är tänkt att ta till tjänsten. Undvik att prata för mycket om dig själv eller vrida samtalet att dyrka i en miniatyr predikan.

4 Titta till Bibeln för att få inspiration. En väl vald vers kan ofta ge en god grund för ett samtal att dyrka. Möjliga kandidater för inkludering är Psalm 100: 4, Psalm 99: 9 eller Psaltaren 89: 1, även om du är fri att använda några bibelverser som du tycker är lämpligt. Du kan också använda andra källor, såsom Book of Common Prayer, orden i en psalm eller en dikt.

5 Be om ett svar från församlingen, i förekommande fall. Detta kan hålla din publik inblandade och hjälper dem att koncentrera sig. Men undvika att ge dem för mycket att läsa och inte blanda ihop dem med en komplicerad call-and-response som distraherar från det huvudsakliga syftet med samtalet till dyrkan avsnitt.

6 Håll Gud som fokus. Be om Guds hjälp i bön som du förbereder, och se till att ditt samtal att dyrka fokuserar på hans helighet och godhet. Du bör ge dina lyssnare en anledning till att dyrka Gud och påminna dem varför du alla samlade i första hand. Do not tell församlingen vad de ska göra, men vägleda dem i rätt sinnesstämning att möta Gud.