Hur du ansluter en Sonos till internet

Hur du ansluter en Sonos till internet


Sonos Multi-Room Audio System är ett hem ljudsystem som använder elektriska ledningar i ditt hem för att ansluta förstärkare högtalar hela huset till ett centralt styrsystem. Detta system har möjlighet att ansluta till Internet och spela upp ljud strömmas från internetradiostationer och Sirius Internet radiotjänst, eller automatiskt uppdatera datum och tid. För att kunna använda dessa funktioner måste du först ansluta Sonos-systemet till hemnätverket eller Internet modem.

Instruktioner

1 Stäng av din nätverksrouter och Sonos enhet som du ansluter till Internet. Du kan ansluta någon av Zoneplayer eller Zonebridge som du har till Internet, och det kommer att dela anslutningen med andra Sonos enheter som i ditt hem.

2 Anslut en Ethernet-kabel till en numrerad port på baksidan av din nätverksrouter. Alternativt, anslut Ethernet-kabeln till Ethernet-porten på baksidan av din Internet-modem.

3 Anslut den andra änden av Ethernet-kabeln till den övre vänstra Ethernet-porten på baksidan av Zoneplayer eller Zonebridge. På de flesta Sonos Zoneplayer och Zonebridge modeller, är Ethernet-portar som ligger i det övre vänstra hörnet på baksidan av spelaren.

4 Om du ansluter din Sonos enheten direkt till modemet, men vill behålla din nätverksrouter är ansluten till Internet och ansluter en annan Ethernet-kabel till andra Ethernet-porten på Sonos enheten och koppla in den till din router som om kabeln var direkt ansluten till modemet.