Hur man beräknar 0,10 av en Superfecta

Hur man beräknar 0,10 av en Superfecta


I spel på häst och hund raser kräver Superfecta att en spelare väljer de första fyra vinnarna i en tävling i exakt ordning som de är klara. Superfecta spelarna satsar ofta flera kombinationer av hästar som ett sätt att öka sina odds, men i ett lopp med åtta hästar, finns det 1.680 kombinationer av fyra hästar. Självklart skulle satsa dem vara dyrt för många spelare, även på 60p per insats. Eftersom oddsen är så lång, men Superfecta betting, även vid små belopp, kan attrahera mycket stora satsningar. År 2004 infördes en New Hampshire hund spår 10 cent Superfecta som ett sätt att locka nya spelarna. Den 10-cent bet tillät spelarna att täcka ett stort antal möjliga resultat.

Instruktioner

1 Välj antalet möjliga djur i en finish. Föreställ dig att en spelaren tror att fem hästar har en god chans att efterbehandling i de fyra översta positionerna. Men spelaren är inte säker vilken ordning de kommer att avslutas. Spelaren kan satsa alla kombinationer. Detta kallas lådan strategi. Det minsta antalet djur i en låda är fyra. Ju högre antalet möjliga hästar i lådan, desto högre kostnader att satsa. I det här exemplet kommer du att använda fem.

2 Beräkna antalet möjliga kombinationer. För att hitta antalet kombinationer, multiplicera det högsta antalet i rutan av nästa lägsta numret, det näst lägsta numret och nästa lägsta siffran. I en fem-häst box, innebär detta att multiplicera 5, 4, 3 och 2. Fem multiplicerat med fyra jämlikar 20. tjugo gånger 3 är lika 60. Sextio multiplicerat med två är 120. Det finns 120 möjliga kombinationer i en fem häst box. För en sju häst box, multiplicera 7, 6, 5 och 4. Resultatet är 840 kombinationer.

3 Hitta kostnaden. Multiplicera antalet kombinationer av 0,10. Detta är relativt lätt att göra i ditt huvud. Bara hugga av den sista siffran och omvandlar den till Dimes. Till exempel, i en fyra häst box, är antalet möjliga kombinationer 24. decimalen är till höger om fyra i 24, så att du har £ 1,50. För en fem häst box, det finns 120 möjliga kombinationer. Flytta decimalkommat till höger om 0 för att få £ 7,80.

1 Välj en vinnande häst och ett antal möjliga löpare upp. Föreställ dig en spelaren tror att en häst kommer att vinna, men någon kombination av fyra andra hästar kommer att vara tvåan. Spelaren kan satsa varje kombination av löpare för att täcka gapet. Detta är känt som ett hjul, eftersom alla andra möjliga kombinationer utstrålar från en central insats som ekrar på en cykel. För detta exempel, kommer hjulet har ett nav och ytterligare fem hästar.

2 Beräkna möjliga kombinationer. Detta liknar satsa en låda. Multiplicera det återstående antalet hästar. I stället för att multiplicera fyra siffror, multiplicerar en spelaren den högsta tre, eftersom det finns tre öppna positioner för att fylla. I en sex häst hjul, med en häst fastkilad till det första läget, multiplicera 5, 4 och 3 för att få 60. Observera att du inte använder sex, eftersom det numret togs av den första hästen knuten till vinna.

3 Beräkna kostnaden. Multiplicera antalet möjliga kombinationer av 0,10. I exemplet, hade du 60 kombinationer för en kostnad av £ 3 för att täcka dem med 10-cent satsningar.