Hur man stoppar avokado från mognads

Hur man stoppar avokado från mognads


Avokado är en ovanlig frukt. Till skillnad från frukt såsom äpplen och apelsiner, gör avokado inte mogna på trädet. Istället de bara mognar fullt efter att de har fallit. Lyckligtvis behöver avokado inte mognar vid en viss takt när de har separerat från trädet. Du kan påskynda mognadsprocessen genom att sätta dem i en papperspåse med ett äpple, till exempel. Även om du inte helt kan stoppa mognadsprocessen på obestämd tid, kan du också dramatiskt bromsa hastigheten med vilken avokado mognar.

Instruktioner

1 Köp de hårdaste och lättaste gröna avokado du kan hitta om du vill ha mogna avokado senare snarare än förr. Om du redan har köpt avokado eller växte dem själv väljer de hårdaste och lättaste gröna avokado från din samling.

2 Placera avokado du vill stoppa från mognar lös i kylskåpet. Men om ditt kylskåp har en tendens att frysa i vissa delar, såsom mot ryggen eller sidorna, inte placera avokado i dessa avsnitt.

3 Refrigerate dina avokado för upp till fem dagar. Mognadsprocessen kommer att vara mycket långsam under denna period, och avokado du tar bort från kylskåpet bör se mycket liknar de som du in i dagar innan.

4 Ta dina avokado från kylskåpet tre till fem dagar innan du är redo att använda eller tjäna dem. Placera dem i ett varmt område för att låta dem mogna ordentligt. Om du har gjort ett misstag i att uppskatta hur lång tid att lämna dem i kylskåpet, kan du påskynda mognadsprocessen genom att placera avokado i en brun papperspåse med ett äpple eller en mogen banan.