Hur att utnyttja en toalett Pipe

Hur att utnyttja en toalett Pipe


Toalett rör finns i två varianter: koppar vattenledningar och avloppsrör. Kopparrör är vanligtvis antingen 1 / 2- eller 3/4-tum i diameter och är sammanfogade med kopparkopplingar som är lödda till linjen. Knacka in en koppar tillförselrör kräver skärning genom röret och lödning av en "T" -formad koppling på plats. Avloppsrör är antingen av ABS (Acrylonitrile Butadiene Styrene) svart plast eller vit PVC-plast. Också de måste skära igenom, men anslutningskopplingen limmas på plats.

Instruktioner

1 Stäng av vattnet vid huvudavstängningsventil. Märk röret på den plats där det måste utnyttjas till.

2 Placera en slang fräs runt röret. Drag bladet på märket och rotera skär 360 grader. Dra åt bladet igen och rotera. Upprepa tills röret skärs igenom. Märk röret 3/4 tum från den första märket och kapa röret på andra märket.

3 Skär en ny rördel 12 inches lång. Sand varje ände av det nya röret, liksom runt vart och ett av snitten på det befintliga röret - användning smärgelduk. Också sand insidan av en "T" -formad koppling och insidan av ett ändlock.

4 Applicera ett tunt lager av flux (lödpasta) till alla slipade områden. Tryck på "T" -formad koppling mellan nedskärningar på det gamla röret, och driva den nya bit av röret i andra änden av kopplingen. Skjut ändskyddet på den andra änden av den nya bit av röret.

5 Rulla 10 inches av lod. Böja de tre sista inches 90 grader. Slå på gasolbrännare.

6 Värm kopplingen genom att flytta flamman från sida till sida. värma också baksidan av kopplingen på samma sätt. När flödet fräser trycker slutet spets lodet till en av sömmarna i kopplingen (mellan röret och kopplingen). Applicera 3/4 tum av lod runt sömmen. Nu gäller lod med de andra två sömmar. Torka av överflödigt lod bort med en trasa. Nu löda runt hinnan av ändhatten, på samma sätt. När röret är cool, stänger av vattnet åter på vid avstängningsventilen.

1 Märk avloppsröret vid den punkt där det måste utnyttjas till och placera en andra markering två inches längs från den första.

2 Kapa röret vid båda varumärkena, med hjälp av en bågfil. Kontrollera att nedskärningar är raka - ta bort dem med en arbetskniv.

3 Applicera ABS lim på vardera sidan av röret nedskärningar, liksom insidan av en ABS ansluter koppling. Skjut kopplingen mellan röret nedskärningar och håll i 30 sekunder. Ett nytt stycke av ABS avloppsröret kan nu skäras och limmas in i förbindelsekopplingens pip och mer rör / kopplingar kan installeras vid behov.