Hur man skriver ett brev till en välgörare

Hur man skriver ett brev till en välgörare


En välgörare är någon som hjälper dig ekonomiskt. Till exempel kan en välgörare har hjälpt dig att betala för din utbildning i form av stipendiefonder. Ett brev till din välgörare när dessa medel har fått kommer att hjälpa till att visa din tacksamhet och ger dig en enkel, tankeväckande sätt att låta välgörare veta hur mycket du uppskattar vad de har gjort för dig. Det finns några viktiga delar som bör ingå i brevet till din välgörare.

Instruktioner

1 Skriv ditt namn och adress till den övre vänstra hörnet av brevet till din välgörare.

2 Inkludera välgörare adress antingen bredvid eller under ditt eget.

3 Adressera brevet till välgörare med det namn som du normalt skulle använda. Till exempel, om din välgörare är inte någon du känner personligen använder en formell titel, såsom "Dear Mr Jones." Men om din välgörare är också din faster, kan du vara mer informellt, såsom "Kära moster Sally."

4 Uttryck din tacksamhet genom att tacka din välgörare i den allra första stycket. Detta bör vara det första du uppger i brevet.

5 Ge mer information om hur välgörare har hjälpt, liksom en del bakgrundsinformation om dig själv när det är relevant, i andra stycket. Till exempel kan du tala om vad universitet du delta. Personuppgifter, såsom du är den första personen i din familj att gå på college, är också en fin touch.

6 Förklara långsiktiga effekten din välgörare generositet kommer att ha på ditt liv. Till exempel ger en välgörare som finansierar din utbildning du att driva dina karriärmål.

7 Tack din välgörare en andra gång innan du stänger brevet. Skriva ditt namn längst ned i brevet.