Hur man rengör Suede Säten i Mercury sjömän

Hur man rengör Suede Säten i Mercury sjömän


Suede bilsäten erbjuder fördelar jämfört med sina hårt läder motsvarigheter. Deras matt finish innebär att de absorberar mindre värme på sommaren och stanna varmare på vintern, och det mjukare yta ger bilister komfort oavsett temperatur. Suede ger också en lyxig finish för bilens interiör. Men mocka, som läder, är tillverkad av djurhud --- i mocka fall, vanligtvis kalvskinn, lammskinn, kidskin eller getskinn --- så det behöver lite mer vård än tyg bilsäten.

Instruktioner

1 Läs bilens manual för information om att ta hand om era platser. Handboken kan innehålla specifik information om det material som används för att göra era platser, och hur man rengör att tyget utan försämring fläcken och förstör ytan. Vissa biltillverkare, inklusive Lexus och Cadillac, installera syntetisk mocka tyger som inte står sig väl till konventionell mocka rengöring.

2 Sug upp överskottsvätska omedelbart genom att klappa fläcken med torr pappershandduk. Låt fläcken torka innan du försöker rengöra den.

3 Applicera en tjock beläggning av majsstärkelse om fläcken är oljebaserade. Klappa den lätt med händerna och låt platsen sitta i minst en timme. Borsta eller dammsug majsstärkelse bort.

4 Borsta på plats med mockaborste om det är en torkad eller skorpa över flytande fläck.

5 Gnid fläcken med mocka suddgummi att polera ut märket från tygets yta.

6 Fukta fläcken lätt om radergummit inte bort fläcken. Skrubba fläcken försiktigt med mockaborste. Gnid fläcken med radergummit för att torka snabbare och att polera ut fläcken. Upprepa detta steg tills du har tagit bort fläcken.

7 Sweep sätet med mockaborste för att torka bort mocka suddgummi smulor och för att återställa tygets lugg.

8 Applicera mocka skyddande hjälpa till att bevara era platser från färska spill eller smuts och oljefläckar.