Hur man gör en flattie rigg

Hur man gör en flattie rigg


Flattie fisk, även kallad flundra, är saltvatten ädelfisk uppskattad av sportfiskare för sin milda smak. Sportfiskare fiska flattie längs surfa där de samlas under de tider på året när de leker och foder. En viss typ av fiske rigg används för att hålla en agnade krok på botten där flattie foder. Riggen är utformad så att fisken inte kommer att upptäcka vikten resulterar i mer framgångsrika krok ups med flattie fisk.

Instruktioner

1 Skär en 60 cm (24 inches) längd 8 till 9 kg (18 till 20 lb) provmonofilament lina från en påfyllnings spole att använda som en ledare. Använd vass sax för att skära linjen.

2 Knyt en trevägslekare på ena änden av 60 cm (24 tum) ledare med Uni knut. Fukta knuten med vatten eller saliv och dra åt. Trimma överskott från den fria änden av raden med vass sax.

3 Fäst enkelt att ett av ögonen på tre sätt svivel. Fäst en 28 g (1 oz) eller tyngre pyramid vikt till kick. Justera mängden räknat på fiskeförhållanden, vattendjup och personliga preferenser.

4 Knyt en storlek 3 lyckträff krok på den fria änden av ledaren med en Palomar knut. Fukta knuten och dra åt innan trimning överskott linje från den fria änden på knuten.

5 Placera cut räkor, bläckfisk och blod maskar på kroken för bete vid fiske efter flattie eller lyckträff.