Hur Style en Pompadour frisyr

Hur Style en Pompadour frisyr


En pompadour är en frisyr som är stor på toppen och nära huvudet på sidorna. Stilen har varit intermittent populär sedan mitten av sjuttonhundratalet. Det bars av många raggare och rockabilly konstnärer av 50-talet, bland annat James Dean och Elvis Presley. På senare tid har denna stil haft ett uppsving bland punkare.

Instruktioner

1 Börja med rätt frisyr. Håret måste vara kort på sidorna och i ryggen och längre på toppen. Den längsta punkt av håret bör vara den främre, övre delen.

2 Fukta håret. Det bör inte vara extremt våt eller torr.

3 Rub en nickel-storlek mängd slick vax mellan händerna. Värmen från dina händer kan håret att röra sig lättare. Slick vax håller håret på plats och ger glans.

4 Kör händerna genom håret från framsidan till baksidan på toppar och sidor, fördela slick vax jämnt.

5 Tryck håret på sidorna tillbaka. Använd en kam för att göra det smart och hålla det nära hårbotten.

6 Kamma övre framsidan av håret rakt upp, med hjälp av den andra handen som en vägg för att luta sig mot. När håret är kammat rakt upp och hålls på plats med vax, tryck försiktigt tillbaka med fingrarna, behålla höjd och volym i fronten.

7 Dra en sträng i den främre delen av håret och vrid med fingrarna för att krypa mot din panna för en variant på den traditionella stilen.