Hur man redigerar en bild för att ta bort Shine

Hur man redigerar en bild för att ta bort Shine


Använd ett fotoredigeringsprogram för att ta bort glans från en digital bild. Det finns många fotoredigering program som ger möjlighet att korrigera ljusstyrka, färgbalans och skärpan i bilder. Mer avancerade fotoredigering program, till exempel den populära Adobe Photoshop och gratis program som Gimp och Paint.net, ge ett bredare utbud av verktyg. Det kan finnas många orsaker till alltför mycket glans i en bild - en blixt eller stark ljuskälla kan visas där du inte vill att det ska vara.

Instruktioner

1 Slå på din hemdator, ansluta till Internet och ladda ner programmet som du vill använda. Adobe Photoshop måste köpas, men har en gratis spår. Paint.net och GIMP är gratis program.

2 Öppna programmet du just hämtat. Klicka på "File" och välj "Get bild" eller öppen från rullgardinsmenyn. Leta upp och klicka på filen för bilden som du vill ta bort glansen. Klicka på "OK" i nedre högra hörnet av rutan för att öppna bilden.

3 Klicka på den lilla "Plåster" -ikonen i den vänstra sidokant. Detta kallas "Spot Healing Brush" i Photoshop och har liknande namn i andra program. Du kan justera storleken på verktyget i inställningsfönstret längst upp i programmet när den öppnas. Justera storleken på markören så att den passar precis över glans du vill ta bort.

4 Klicka på musknappen när du har placerat verktyget över bilden. Programmet kommer att ta bort den del av bilden som omfattas av verktyget, och ersätta den med liknande information från omgivningen att bygga bilden. Detta fungerar bra för små delar av bilden som du vill ändra. För större områden, måste du arbeta i etapper, ta bort mindre delar av det drabbade området tills allt ersätts.

5 Klicka på "File" och välj "Spara som" för att ge det redigerade fotot ett nytt namn och spara den till din dator. Genom att spara det som separat fil, behålla det ursprungliga för framtida redigeringsarbete.