Hur man installerar krasch barer

Hur man installerar krasch barer


Crash barer, eller motorskydd, är en vanlig skyddande tillbehöret installeras på många av dagens kryssare och äventyr-typ motorcyklar. Även om de kan förbättra en motorcykel estetik, är det huvudsakliga syftet att skydda motorn och ramen bör motorcykeln kraschar eller bild. De flesta krasch barer ändamålet för en specifik motorcykel, ofta montera direkt på ramen och motorfästen. Installationen är ganska enkelt för de flesta motorcyklar, men räknar med att hela processen att ta minst 30 minuter att slutföra.

Instruktioner

1 Lägg ut hela innehållet i din krasch bar kit. Ta en inventering av ersättningsbultar, krasch barer och fästen ingår i satsen och kontrollera det mot lista anges i installationsanvisningarna.

2 Rengör monterings områden på motorcykelns ram och motorfästen med tvål och vatten för att avlägsna smuts och olja. Torka med en butik handduk.

3 Installera alla fästen, enligt anvisningar från installationsanvisningarna på motorcykelns ram. Normalt är en konsol installeras mellan ramen ner rören, som sträcker sig ned underifrån framgaffeln Styrning pivot, för att stödja den övre delen av kraschen bar. Dra åt fästet monteringsbultarna löst med hjälp av en hylsnyckel. Hoppa över det här steget om konsoler inte krävs av din motorcykel.

4 Skruva av motorfästet bultarna från ena sidan av motorcykeln, med hjälp av en hylsnyckel. Placera motsvarande kraschen bar på motorcykeln, placera den över motorfästena eller fästen. Skruva de förlängda bultar - ingår i kitet - i motorfästena och dra åt dem löst med hjälp av en hylsnyckel.

5 Installera återstående krock bar, enligt den metod som visas ovan.

6 Justera krasch barer tills de är i linje jämnt med ramen och deras fästen, om något. Dra åt alla bultar helt med hjälp av en hylsnyckel.