Hur man byter bromsar på en Harley-Davidson

Hur man byter bromsar på en Harley-Davidson


Byta din Harley-Davidson motorcykel är bromsbelägg före friktionsgenererande material försvinner till en tjocklek mindre än 1/8 av en tum kan behålla din Harley-Davidson förmåga att stanna snabbt och säkert. Medan försiktighet måste vidtas för att undvika skador på motorcykel hydrauliska bromsslangar och skivor, kan du uppnå denna uppgift i en relativt kort tid med hjälp av vanliga handverktyg. Med lite träning, bör de flesta Harley ägare kunna ersätta deras motorcykelns bromsbelägg inom en halv timme.

Instruktioner

1 Unbolt bromsoket från framgaffeln med hjälp av en hylsnyckel. Lyft bromsok utanför dess monteringspunkten på den nedre gaffelbenet. Skjut bromsok från bromsskivan.

2 Häng tjocklek från motorcykelns styre, med hjälp av ett bungee rep att vagga tjocklek. Häng inte bromsok från sin bromsslangen.

3 Placera spetsen på en skruvmejsel mellan bromsklossarna. Tryck på bromsbeläggen mot sidorna av bromsok, med skruvmejseln som en hävstång för att dra tillbaka bromsok s kolvar i bromsoket huset.

4 Lossa bromsbelägg bultarna från baksidan av bromsok med hjälp av en hylsnyckel. Dra bromsbelägg ur bromsok.

5 Dra bromsbelägg av anti-skallra klipp och kasta dem. Placera en ny uppsättning bromsbelägg runt slammerförhindrande klämman.

6 Sätt i bromsbeläggen i bromsoket, rikta in hålen på undersidan av bromsbeläggen med bromsok s bulthål. Skruva bromsbelägg bultar på plats med hjälp av en hylsnyckel.

7 Skjut bromsok över bromsskivan och på dess monteringspunkt på den nedre gaffelbenet. Skruva bromsok s bultar på plats med hjälp av en hylsnyckel för att säkra tjocklek på framgaffeln.

8 Pumpa bromsspaken flera gånger för att driva bromsok är kolvarna mot bromsbeläggen. Stanna när bromshandtaget ger en fast känsla när den dras.

9 Sätt tillbaka de bakre bromsbelägg att följa samma förfarande, unbolting bromsok från den vänstra sidan av bakhjulet i stället.