Felsökning en Bobcat 743 Glödstift

Felsökning en Bobcat 743 Glödstift


Bobcat 743 Skidsteer Loader är en enmans earth mover och plog som körs på en dieselmotor startas av glödstift. Till skillnad från tändstift, inte glödstiften inte skjuta kort under uppstart; i stället, de ger värme till det brännbara diesel över hela startprocessen inducera förbränning i diesel själv snarare än att initiera den. Detta innebär att om du har en startmotor problem i din Bobcat 743, felsökning glödstiften är något annorlunda än felsökning tändstift.

Instruktioner

1 Ta bort glödstiften från motorn. Rengör kula kontakten längst ner på varje plugg med en ren trasa för att säkerställa en stabil anslutning till motorn. Byt ut pluggarna.

2 Ställ en ohmmeter eller multimeter med ohm avläsning till den lägsta inställningen (vanligtvis runt 200 ohm). Tryck på mätarens minuspol till basen på toppen av någon plug du misstänker misständning. Rör den positiva terminalen till botten av kulan kontakten. Friska glödstift ska visa ett motstånd av 0,5-1,0 på mätaren.

3 Inspektera bränsletanken omedelbart ovanför glödstifts bukten Bobcat för sprickor eller läckor. Som Bobcat 743 bränsletank är placerad ovanför kontakten facket kan motorns igångsättningsmekanismen skadas av sådana läckor.

4 Försök att starta Bobcat i varmare förhållanden. Om visas motorstartproblem endast under tidig morgon start-ups eller nära frysbetingelser, är glödstiften försvagas och måste bytas ut.