Hur att rensa upp 3D Mesh Topologi

Hur att rensa upp 3D Mesh Topologi


3D-modeller används för många ändamål, från filmer till videospel. En av de viktigaste aspekterna av en 3D-modell är nätet den är baserad på. Ett nät är en dator visualisering består av linjer som definierar formen av ett föremål. Det är viktigt för detta nät för att inte ha några brister, i synnerhet om det kommer att användas för en inställbar figur som en person eller ett djur. Ofta när ett nät är ursprungligen skapades i ett modelleringsprogram, kommer det att få problem som måste åtgärdas.

Instruktioner

1 Öppna 3D-modellering program, och öppna den modell du har arbetat med.

2 Undersök modellen och leta efter områden där en del av nätet sticker ut genom en annan del. Markera de rader som utgör den utskjutande delen och använd "Move" -funktion för att trycka tillbaka dem ut ur den andra masksektionen.

3 Leta efter polygon former som är trianglar eller andra icke-quad - fyrsidiga - former. Om du hittar en, se om du kan välja och ta bort en av linjerna i polygon utan att göra en omgivande polygon icke-quad eller förlora en del av nätet. Om du säkert kan göra det, ta bort den extra linjen. Om inte, använd "Kniv" eller "Tessellation" verktyg för att skära i en ny rad över några av de polygoner för att göra dem alla fyrhjulingar. Den senare metoden är komplicerad och kräver eftertanke innan du börjar styckning.

4 Förenkla nätet till det minsta du behöver för ditt projekt. Medan flergångs siffror behöver ofta mycket höga polygon räknas, statiska modeller fungerar ofta perfekt med mycket mindre. Använd "decimera" -funktionen i ditt program för att minska polygon räkningen på nätet.