Hur man mäter för bifokala glasögon

Hur man mäter för bifokala glasögon


Bifokala är linser som hjälper dig att se på avstånd och på nära håll. De brukar mäts att sitta i en glasögonbåge, så att den översta raden av bifocal ligger i anslutning till kanten på den nedre ögonlocket. En felaktigt mätt bifokala orsakar patienter att ha huvudvärk när de anstränga sina ögon försöker läsa. En specifik metod används för att mäta en bifokal korrekt.

Instruktioner

1 Placera glasen på den person som ska mätas. Kontrollera ramarna sitter ordentligt och bekvämt. Har personen titta rakt fram. Det är bäst att sitta mitt emot honom på samma ögonhöjd.

2 Börja med den högra öga. Rätten noteras som OD (Oculus Dextrous) på optiska recept, enligt Ohio State University Medical Center. Optiska mätningar alltid görs med det högra ögat först, sedan vänster, för att undvika förvirring. Placera PD linjalen så noll är på botten av ramen, direkt under personens pupill, och mät till kanten av deras bottenögonlocket. Mät upp till kanten av det nedre ögonlocket och anteckna antalet på linjalen.

3 Upprepa med det vänstra ögat, skriven som OS (Oculus Sinister) på optiska recept. Mät från botten av ramen till kanten av det nedre ögonlocket med PD linjalen. De flesta människor är inte symmetriska och kan ha en annan mätning för varje öga.