Vilka är orsakerna till falska positiva på en utandningsprov?

Vilka är orsakerna till falska positiva på en utandningsprov?


Ungefär hälften av alla dödsolyckor i trafiken innebär förare med en alkoholhalt i blodet högre än den lagliga gränsen. En stor del av rattfyllerister är återfallsförbrytare, och utandningsprov maskiner är ett viktigt verktyg för att hålla dem utanför vägarna. Tyvärr finns det många faktorer som visar inte alla breathalyser testresultat är korrekta.

Historia

Från så tidigt som 1874, har forskare försöker hitta ett utandningstest som kunde mäta alkoholkonsumtion. Rattfylleri lagar infördes först i New York i 1910. Andra länder följde efter, men verkställighet åberopade ett subjektivt omdöme av poliser använder fältsobrietytest. 1927 upptäckte Emil Bogen förhållandet mellan alkohol i ut luft och alkohol i urin. År 1938 var denna vetenskap används för att skapa "ALKOTESTARE", följt 1941 av "Intoxometer." År 1954, professor Brokenstein, en rättsmedicinsk forskare, uppfann den första "Breathalyzer" föregångare av maskiner som används idag.

tekniska tillförlitligheten

En breathalyser inte mäta, men uppskattningar, nivåer promille. Olika maskiner kan ge uppskattningar så mycket som 15 procent högre än de faktiska alkoholhalt i blodet så inte alla resultat är tillförlitliga. Andra falska positiva kan orsakas av oprecis kalibrering, och många DUI (bilkörning under påverkan) fall har avvisats eftersom beräknade värden anses felaktig. Utandningsprov avläsningar kan ifrågasättas eftersom antaganden om promille till lungluft alkohol konvertering varierar från person till person.

felaktiga avläsningar

Etylalkohol molekyler, som finns i alkoholhaltiga drycker, är mycket lik metyl molekyler, som förekommer i 70 eller 80 procent av föreningar som finns i mänsklig andetag. Aceton är en metyl- förening och är vanligt förekommande i andedräkten av diabetiker och människor som utövar låg-kaloridieter. De följande hög-protein diet är särskilt utsatta för att ha falska positiva utandningsprov resultat som kroppen producerar extra ketoner, som är en form av aceton.

andra influenser

Falskt positiva alkoholmätare avläsningar kan också vara ett resultat av alkohol, blod eller uppkastningar i munnen vid den tidpunkt då avläsning görs. Både omgivande och mänsklig temperatur kan höja resultaten liksom störningar från mobiltelefoner eller polisradio, smuts, fukt och tobaksrök. I Frankston, Australien, visades det att två inslag av glass orsakade en utandningsprov för att registrera ett positivt resultat. Omvänt, hyperventilering eller intensiv fysisk aktivitet sänker blodalkohol avläsningar.