Tips för hur man skär Sandsten

Tips för hur man skär Sandsten


Sandsten är en sedimentär bergart gjord av sand, mineraler och sten korn som har smält samman med tiden. Du hittar den i en mängd av organiska färger, inklusive solbränna, orange, brunt och rosa. Ett vanligt material för att bygga, är sandsten önskvärt eftersom det är lätt att skära och många av stenarna är väderbeständig. Liksom granit, är sandsten bryts i ett stenbrott och kan köpas i plattor eller tegel.

Rock Framställning

Score eller markera bit sandsten genom att dra skärlinjen med en blyertspenna. Om det är en sandsten tegel, dra linjen på alla fyra sidor. Efteråt inspektera stenhäll, letar efter någon spricka som kan köras genom sten. Dessa små sprickor i stenen säd kan skapa en ojämn brottlinje eller orsaka berget att splittras på ett oönskat område.

skäryta

Lägga sten på ett mjukt underlag, såsom jord eller en påse med cement, för att absorbera chocken av slag. Skär sandsten på en flexibel yta kan resultera i en bättre paus och minska risken för splittring något material under stenen. Skärning av sandsten på en annan tegel eller cement kan resultera i bottenytan att brytas sönder eller skadas.

Hammare och mejsel Technique

Lätt knacka mejseln längs skärlinjen med en sten hammare, i stället för kraftfulla slag. Hit mejseln en gång eller två gånger innan vi går vidare ner blyertsmarkeringar. Dessa första mejsel märken kommer att skrapa på ytan, egentligen inte skär in i berget, men de skapar grunden för den slutliga paus. Fortsätta att utnyttja runt tegel på alla fyra sidor för att försvaga bristningsgränsen. När bilning är klar, använd hammaren bara och utöva lite mer kraft att slå berget på brytlinjen. Håll ena sidan ordentligt, utan att vända den över, tills sandsten bryts i två. Det skulle bryta med två eller tre fasta kranar

Slab Saw Tekniker

Använd en platta såg i stället för en hammare och mejsel för att klippa sandsten att producera en finare linje. Slab sågar finns i 10- till 14-tums modeller, och deras blad är inbäddade med diamanter som gör skär. Liksom de flesta kedjesågar är den roterande klingan appliceras direkt på skärlinjen, och det skär en korrekt linje. Slab sågar används ofta för sten arbete som måste vara raffinerad och exakt; Det är lätt att skapa perfekt fodrade tegel från en platta av sandsten.

Säkerhetsåtgärder

Alltid bära skyddsglasögon för att skydda ögonen när du skär sten. Små fragment och projektiler kan splittras från effekterna av en hammare och mejsel eller såg. Dessutom, när du använder en platta såg också skydda halsen och öronen med användning av en ansiktsmask och skydds hörlurar.