Hur man byter en 10-liters akvarium tänder Ballast

Hur man byter en 10-liters akvarium tänder Ballast


Byta en hel huva på grund av en felaktig ljus ballast kan tyckas kostnadseffektivt för en 10-liters tank, men att kunna ersätta små föremål, till exempel en utsliten ballast, kan bidra till att göra dig en kunnig akvarium hobby samt sänka driftskostnaderna för att äga ett akvarium. Med en enkel kryssmejsel och en ersättare ballast, fixa det brutna huva du har funderat på att byta ut.

Instruktioner

1 Ta bort fluorescerande ljus från 10-gallon huva genom att vrida lampan något för att frigöra lysrör stift från hållaren. Ställ lampan åt sidan.

2 Ta bort de fyra stjärnskruvarna som håller den vita plast ljus reflektor till ljus huven. Skruvarna kommer att återanvändas, så de bör sättas åt sidan. Tog bort reflektorn från huven. Ballasten är ansluten till undersidan av reflektorn.

3 Ta bort de ljus montering flikar från reflektorn. Varje flik montering är ansluten till två trådar vardera. Dessa trådar är i sin tur ansluten till förkopplingsdonet. Dessa flikar kommer inte att återanvändas, eftersom ersättnings ballast kommer redan ha nya flikar trådbundna till det.

4 Ta bort de två orangefärgade tråd nötter som ansluter ballast och huven elektriska strömbrytare. Koppla de två kablarna som täcktes med tråd nötter. Anteckna vilken tråd är ansluten till ledningen på ballast och den svarta kabeln på ballasten. De kommer att behöva kopplas om på samma sätt senare. De orangefärgade tråd nötter kommer att återanvändas.

5 Ta bort den gamla ballast från reflektorn genom att ta bort de två Phillips skruvarna som håller ballasten till reflektorn. Dessa skruvar kommer att återanvändas, så de bör sättas åt sidan.

6 Montera ballast på undersidan av reflektorn med hjälp av skruvhålen och skruvarna som den ursprungliga barlast var kopplad till. Detta kommer att säkerställa ballast och reflektor montera tillbaka i huven korrekt.

7 Placera ljusmonteringsflikar som är kopplade till den nya ballast i reflektorn så att fluorescerande ljus kan monteras tillbaka i huven. Uppmärksamhet måste ägnas åt att orienteringen av monteringsflikarna så flikarna är placerade i reflektorn korrekt. Den sida av monterings flikar med metallkontakterna bör vara vända mot varandra för att tillåta stiften i fluorescerande ljus för att ansluta med förkopplingsdonet.

8 Anslut den vita ledningen av ballasten till rätt tråd på strömbrytaren. Anslut den svarta kabeln till rätt tråd på strömbrytaren. Twist trådarna ihop med de orange tråd nötter som tidigare avlägsnats.

9 Placera reflektorn tillbaka i huven och säkra reflektorn med hjälp av de fyra ursprungliga skruvar som används för att montera reflektorn.

10 tillbaka fluorescerande ljus i huven och testa ljuset genom att koppla in den och slå på den.