Vad är livslängden på en mops tjur?

Vad är livslängden på en mops tjur?


En mops tjur, även känd som miniatyr bulldog eller bull-mops, är en hybrid hund som erhålls genom avel pugs och bulldoggar. Rasen har utvecklats för att minska hälsofrågor och storleken på bulldoggar. En mini-bulldog är en lekfull och trogen husdjur som väger mellan 9,07 och 18,1 kilogram. Det är mellan 12 och 14 inches hög och 17 till 24 inches lång.

Genomsnittlig livslängd

Den genomsnittliga livslängden för hundar är 12,8 år, enligt Pets.ca. Mindre hundar tenderar att leva längre än större raser. Den normala livslängden för en mops är cirka 12 till 15 år, medan en bulldog förväntas leva mellan sex och åtta år i genomsnitt. Det finns ingen bestämd data för den typiska livslängden för en crossbetween dessa två raser, men som inte är en mindre hund, mops tjur kan lätt leva över 12 år.

Faktorer som påverkar Livslängd

Ett antal faktorer kan påverka livslängden på din mini-bulldog, inklusive hans diet, levnadsförhållanden, genetisk predisposition, hälsoproblem som kan uppstå och om han får tid medicinsk hjälp. Hundar som lever under gynnsamma förhållanden och med en sund genetisk bakgrund kan leva längre än medellivslängden.

Öka din hund livslängd

Din hund ska få veterinär hjälp när han visar symptom på ett medicinskt tillstånd. Om din hund inte får behandling, kan hans tillstånd förvärras och detta kan påverka hans livslängd. Du kan också öka din hunds livslängd genom att ge honom en balanserad kost som innehåller alla de näringsämnen som behövs för hans ålder. När din hund blir äldre, kan gemensamma tillskott administreras. Håll hunden i god form och minska de risker som är förknippade med fetma: hjärtsjukdom, för tidigt ledsjukdom eller kortare livslängd. Se till ditt husdjur blir mängden motion han behöver för att förebygga fetma. Ta en 10-15 minuters promenad varje dag och spela med ditt husdjur när du har lite extra tid. Mops tjurar har korta nosar och är utsatt för allergier, vilket är en reaktion av immunsystemet. Allergier är inte behandlingsbar, men är hanterbara, och din hund kan få allergi skott som utbildar hans immunförsvar och minska svårighetsgraden av allergier.

Tecknar din mops Bull Aging

När mops tjur börjar åldras, kan han vara benägna att några vanliga ålders förhållanden som påverkar mest äldre hundar. Mops tjurar kommer sannolikt att bli överviktiga, så övervaka ditt husdjur vikt. Gemensamma problem signaleras genom haltande, tvekan att utföra rörelser och smärta vid beröring ditt husdjur lemmar. Andra tecken på åldrande kan inkludera minskad aktivitet, ökad insomningstid minskat intresse för aktiviteter eller uppkomsten av grå hårstrån i hundens päls.