Hur man testar en traktor 6-volts generator

Hur man testar en traktor 6-volts generator


Den 6-volts generator användes före tillkomsten av 12-volts generator. År 1957, branschstandarden för bilar och tung utrustning förändrats, men många av de gamla traktorer kvar i tjänst idag. Som ett resultat, är 6-volts likströmsgeneratorer fortfarande tillverkas. Om du tror att elektriska problem med din traktor kan ha något att göra med din generator följande instruktioner förklarar hur man testar den. Det finns två orsaker till att generatorn inte kommer att köras om det inte är helt felaktiga: dåliga penslar eller bristande polarisering, såväl som kan fästas relativt enkelt.

Instruktioner

1 Placera voltmeter på batteriet medan motorn i traktorn är avstängd. Om batteriet är laddat, bör voltmetern visar 12,6 volt, plus eller minus några tiondelar. Om batteriet är laddat, starta motorn och ta en andra behandling. Om generatorn fungerar ordentligt bör voltmetern visar cirka 14 volt, plus eller minus några tiondelar. Om det inte ändras, är generatorns borstar förmodligen alltför slitna. Sätt på dig gummihandskar och tryck ner på borstarna med något icke-ledande - som en pinne - och kontrollera voltmetern. Om det inte anger 14 volt, är problemet förmodligen inte dina penslar.

2 Ta bort ledningarna ansluter generatorn till regulatorn. Kör din startkabel från DF terminalen på generatorn till ramen på traktorn. Starta motorn och ansluter voltmeter till D + terminalen och ta en läsning. Öka varvtalet på motorn till 3000. Voltmetern skall ange ungefär 35 volt. Om den gör det, är generatorn bra. Om inte, men du vet borstarna är bra, kan generatorn inte polariserad.

3 Döda traktorns motor. Ta bort traktorns fläktrem med spärr och skiftnyckel set. Lämna din hoppa tråd där det är ansluten till DF terminalen i ena änden och till traktorns ram på den andra. Anslut den andra bygel till D + terminal och starta traktorn. Vänta på generatoraxeln att börja snurra. När den gör det, vänta tre sekunder och döda motorn. Generatorn bör nu vara polariserad. Om axeln inte börjar snurra, är generatorn förmodligen defekt.