Hur man använder en kinesisk kock kniv

Hur man använder en kinesisk kock kniv


Använda rätt redskap är nyckeln vid matlagning. Oavsett om du är underhållande vänner i ditt hem eller matlagning för gäster i en restaurang, är en tillfredsställande måltid en kombination av färska råvaror och en trevlig presentation. Med hjälp av en kinesisk kockkniv, en lätt köttyxa av hög-kol rostfritt stål, kan du snabbt och exakt skära kött och grönsaker. Med dess skarpa, stort blad, är denna kniv mångfacetterad och kan hanteras på flera sätt. Används med rätt grepp och korrigera skärteknik, gör kinesiska kockkniv skärning, skärning och mörning enklare och roligare.

Instruktioner

1 Håll kniven med din dominanta hand. Flytta handen, ner knivhandtaget mot toppen av bladet.

2 Sätt tummen på ena sidan av bladet nära den tjockaste delen av kniven. Lägg pekfingret på den andra sidan av bladet motsatt tummen.

3 Ta tag i kniven handtag med dina andra tre fingrar. Tre fingrar kommer att hålla i handtaget och två kommer att vara på kroppen av knivbladet.

1 Mince fastare livsmedel genom att hålla kniven som om du skulle skiva. Tryck på insidan av den andra handen över den bortre änden av knivens trubbig kant. Håll knivspetsen på skärbräda och samtidigt lyfta bladet att mala. Kontinuerligt vända spetsen. För mjukare livsmedel, krypa pekfingret runt halsen på bladet, låg tumme ovanpå trubbig kant och curl fingrarna runt handtaget. Med hjälp av handleden, lyfter kniven upp och låt dess vikt bär den till skärbrädan.

2 Håll en kniv i varje hand med ett fast grepp när man använder två knivar för malning. Alternativa hissen och droppe av varje kniv. Med hjälp av bladen, skopa ingredienserna och vänd dem i högen. Upprepa tills allt skära upp är av samma storlek.

3 Julienning grönsaker genom skärning dem diagonalt i tunna, avlånga cirklar. Stack och fint skiva på längden på en diagonal.

4 Ta tag i handtaget på kniven och krossa en chef för vitlök med den breda sidan av kniven för att lossa kryddnejlika. Detta medger att kryddnejlika att separera från huden. Skiva eller finhacka vitlök till önskad tjocklek.

5 Gör triangulära snitt för snabbare tillagning av hårda cylindriska grönsaker, såsom morötter. Börjar vid spetsen och skiva diagonalt vid ca 45 grader. Att göra en kvarts varv, rulla maten mot dig. Skiva igen och upprepa.

6 Fjärils kött och fågel genom att först rikta in mat med kanten på skärbräda. Med kniven i ena handen, placera handflatan av din andra hand ovanpå köttet med fingrarna böjs. Håll kniven parallellt med styrelsen och använda en mild sågning rörelse mot mitten av köttet utan att skära hela vägen igenom det.

1 innehåller ingredienser i en liten skål och mäsk livsmedel såsom örter, kryddor eller bönor med ändan av kniven.

2 skopa högar av tärnade matar med den plana ytan av kniven. Lyft av skärbräda till en annan plats, till exempel en gryta på spisen eller skål. Anchor mat med handen när du transporterar.

3 pund kött i en korsstrecks rörelse på båda sidor för att mörare det, med hjälp av trubbiga sidan av bladet.