Kosttillskott som rensa ut plack i dina artärer

Kosttillskott som rensa ut plack i dina artärer


Om du har tunga mängder av plack i dina artärer, måste du både ta bort den befintliga plack och förhindra mer bildas. Ökad motion, rökstopp och en hälsosam diet hjälp förutom vissa tillägg.

Orsak

Plack är en ansamling av kalcium kolesterol, fett, cellulära avfall och blodproppar material fibrin, som fastnar på väggarna i artärerna. Artärerna ofta svara på uppbyggnaden genom att producera en annan utsöndring som bidrar till igensättning.

Betydelse

Plack uppbyggnad orsakar kranskärlssjukdom, halskärlsförtjockning och perifer artärsjukdom. Dessa resulterar i hjärtinfarkt, hjärtsjukdomar, stroke, smärta och infektion i armar och ben.

vitamin E

Ta vitamin E-tillskott kan ge hjälp. Mohsen Meydani i sin artikel, "E-vitamin och Atherosclerosis: Beyond Förebyggande av LDL-oxidation" som publicerades i "Journal of Nutrition" 2001, säger medan de flesta studier visar E-vitamin är effektiv i att förhindra plack byggs upp i artärerna, finns motsägelsefulla resultat om E-vitamin minskar befintliga plack.

Olja

Krill, valnöt, fisk och linfröolja alla innehåller omega-3 eterisk olja. Öka mängden av dessa oljor förhindrar plack byggs upp och kan även minska den.

Vitlök

Studier vid University of Medicine, Berlin, av Dr Guautnter Siegel visar att vitlök minskar inte bara mängden plack som bildas, hjälper det också minska befintliga plack med så mycket som 20 procent.

Orala Kelatbildare

Kelatbildande medel tas oralt in i blodomloppet och binder till materialet i plack. Kroppen filtrerar de bundna materialen och spolar ut dem ur blodet. .