Gör Ångtvättar Skador laminatgolv?

Gör Ångtvättar Skador laminatgolv?


Steam har blivit ett populärt sätt att rengöra nästan alla hårda ytor i hemmet. Ånga moppar och handhållna ångtvättar är kapabla att lyfta smuts så effektivt som kemikaliebaserade rengöringsprodukter, men de erbjuder några ytterligare fördelar. Ånga sanitises snabbt ytor och lämnar inga giftiga rester. Även om skaparna av de flesta ånga moppar tyder på att deras produkter är lämpliga för laminat, kan ångtvättar skada laminatgolv.

Olika typer av Ångtvättar

Ångtvättar som är avsedda för användning på mattor får aldrig användas på hårda ytor såsom vinyl, hårda eller laminatgolv, eftersom dessa typer av maskiner släppa ut stora mängder vatten som kan skada golv. Ånga moppar fungerar annorlunda. Även fukt är inneboende ånga, gör en ånga mopp faktiskt inte släppa vatten. Vissa människor säger att de ånga rengöra sina laminatgolv med goda resultat. Men laminatgolv tillverkare avråda från det.

Laminatgolv och fukt

Fuktighet kan utlösa förödelse på laminatgolv. Eftersom laminatgolvskivor inte är förseglade, kan fukt enkelt göra sin väg genom sömmarna. När den når oförseglade kanten av en styrelse, kan det leda till att fiberkärnan för styrelsen att svälla, vilket resulterar i en skevhet. Lyft, curling och sprakande det översta lagret av laminatet uppstår ofta när en styrelse är skev.

Rekommenderas Laminatgolvrengörings

Rengöring laminatgolv är relativt enkel, men dessa typer av golv kräver någon speciell vård. Sopa eller dammsug golvet, sedan ren med en fuktig mopp och en specialiserad laminatgolv renare. Undvik traditionella golvrengöringsmedel, eftersom dessa kräver utspädning med en avsevärd mängd vatten och kan lämna en tvålrester. Inte vax eller polish laminatgolv.

Använda Steam på Laminatgolv

Ånga moppar och handhållna ångtvättar kan göra snabba arbete med att rengöra många ytor i ditt hem, men när det gäller laminatgolv, är det bäst att inte riskera det. Om laminatgolv är skadad, kommer tillverkaren och installations garantier sannolikt att ogiltigförklaras. Eftersom vattenskador till laminat inte kan repareras, kommer du att få betala för en dyr ersättning. Om du väljer att ånga mopp laminatgolv, är det klokt att testa en liten obetydlig yta först.