Hur man trimma en spegel

Hur man trimma en spegel


Oinramade speglar är funktionella varhelst du installerar dem. Om du vill ha något utöver det vanliga, lägga dekorlister till spegeln kanten. Även om detta kanske låter svårt, lägga trim till en spegel är inte svårare än att bygga en tavelram. Hitta dekorativa spegel gjutning på en brädgård eller använda dekorativa trä gjutning. Titta också för leveranser på någon butik som säljer bildram trim, såsom ett hantverk butik. Vissa butiker kan även erbjuda att skära gerade hörn för dig.

Instruktioner

1 Mät din spegel. Också mäta hur tjockt glas är.

2 Inköp trä trim med en rabatt snitt längs baksidan. Rabatten snitt måste vara något djupare än spegelns tjocklek. Om du inte kan hitta spegel trim med en rabatt snitt, kan du göra snittet på baksidan av form med ett bord såg. Var noga med att köpa tillräckligt trä för att ha en bit kvar för att använda som ett testprov.

3 Skär trä trim för spegeln till rätt dimensioner. Mitre-cut hörnen med en geringssåg. Håll trim tillsammans med dina händer som du testa passa spegeln i ramen. Göra justeringar av storleken av trim om nödvändigt.

4 Regi hörnen tillsammans med trälim och häftklamrar längs baksidan av ramen. Klämma hörnen tätt tillsammans och låta dem torka.

5 Avsluta spegelramen med antingen färg eller bets. Måla eller färga hela träet eller så kan du sluta med en oönskad rand runt kanten eftersom det återspeglar den obehandlade rabatten cut. Tillåta färg eller bets för att torka under minst 48 timmar så att den inte interagerar med lim som används i nästa steg.

6 Blanda några droppar epoxi med harts. Tillämpa den på en provbit av trä och en skrot glasbit. Låt det torka. Genom att göra en praxis bit, du få en känsla för hur mycket epoxi du behöver för att säkra spegeln trim. Om provet inte håller glaset säkert, använda mer epoxi eller prova ett annat märke.

7 Kombinera tillräckligt epoxi och harts för att limma spegeln till ramen. När epoxin är på plats, ställer spegeln i rätt läge. Om spegeln är stor, be någon hjälpa dig. Torka upp någon epoxi som visar längs spegelkanten eller trä trim. Låt epoxin torka.

8 Fäst galgar tillräckligt stora för att bära upp vikten av spegeln och ram och säkra spegeln på väggen.