Vad orsakar blå rök ur bilens avgaser?

Vad orsakar blå rök ur bilens avgaser?


Att äga en bil kan vara en skrämmande prövning om det går sönder. De flesta av oss har absolut ingen aning om vad som händer på under huven och när något går fel vi är i händerna på vår mekaniker. I många fall lite kunskap kan gå långt, och beväpnade med en uppfattning om vad som är fel med bilen kan vi mer tryggt närma garaget. Blå rök kan både vara ett tecken på något billigt och enkelt fast, och en stor, dyr jobb.

ventiltätningar

Uppkomsten av blå rök är alltid ett tecken på att motorn är brinnande olja. Oroa dig inte om att små puff av vit rök som visas när du först vända bilen på, men om det är tungt, illaluktande blå rök vid start kan det bäras ventiltätningar. Tätningarna hålla oljan från ventilerna droppar in i motorn där bensin bränns, men om de är slitna oljan kan droppa in. Om detta är fallet blå rök rensar några minuter efter start av bilen, men ändå behov fast. Det är relativt lätt att fixera ventiltätningar.

PCV-ventilen

Den "positiva vevhusventilation" ventil släpper trycket från oljetråget när det finns för mycket tryck. När den släpps den kan blandas med luften som hamnar bränns i motorn tillsammans med bensin. Detta nu-fet luft kommer att bränna blå och om PCV-ventilen har fastnat i öppet det kommer att röka blå hela tiden. Det är en ganska enkel uppgift att ersätta PCV-ventilen.

blåst turbo

Massor av dieselbilar har turbo och ibland tätningar eller hus kan bryta, att låta olje - och ibland bitar av trasiga metall - i motorn. Vanligtvis händer helt plötsligt när du kör längs och det bästa man kan göra är köra det till ett garage eller hem, genast. En blåst turbo kan göra skada på motorn, särskilt om bitar av granatsplitter har funnit sin väg, så det är oftast en bra idé att få motorn inspekteras först. En blåst turbo kan vara relativt lätt att fixa i ena änden av skalan, men mycket dyrt om det finns skador på motorn.

sliten motor

Inuti en motor kolvar med ringar flytta upp och ner cylindrar. Alla tre kan slits ner med tiden, lämnar luckor där olja kan komma in i motorn och att bränn att skapa blå rök. Ett garage kan kontrollera om dessa är slitna, eller så kan du köpa en kompressionsprovare själv att kontrollera cylindrarna. Om din motor behöver ersättas gör dig redo för en stor näbb.