Lägga till golvvärme för vatten i en befintlig struktur

Lägga till golvvärme för vatten i en befintlig struktur


Lägga golvvärme för vatten i din befintliga hem är möjlig om vissa förutsättningar föreligger. Till exempel, om det håller på att läggas till källaren, måste det finnas tillräckligt höjd för en betongöver pour ovanför isoleringen. Om endast vissa rum som badrum, kök och vardagsrum drar nytta av installationen, så behövs en separat värme- och ventilationssystem för att värma upp resten av hemmet. Medan en del av arbetet kan hanteras som en gör-det-själv-projekt, behöver du hjälp av en licensierad rörmokare och elektriker. Samt, före start av projektet, behöver du en kvalificerad golvvärme specialist för att göra en värmelast uppskattning av ditt hem på ett rum för rum.

Instruktioner

1 Ta bort golvbrädor och öppna bjälklag. Nyligen avslöjade marken tenderar att vara fuktigt så se till att det torkar upp först och sedan täcka den jämnt med två inches av torr sand. Lägg i en tum av skum eller 1/4 tum bubbelplast isolering, noga med att inte snålar. Sprida mer torr sand över isoleringen för att hålla isoleringen på plats och hålla bubblor från att stiga upp efter att betongen hälls.

2 Lägg trådnät, vanligtvis 6-6-10-10 tråd, det vill säga nummer 10 tråd i båda riktningarna, sex inches på mitten. Böja tillbaka hörnen hjälper platta kabeln perfekt. Lägg ut strålande slangen och knyta den till nätet. Kom ihåg att hela idén är att varmt vatten måste cirkulera genom en serie av kontinuerliga rör slingor eller zoner under olika rum som skall värmas. Dessa zoner slutar i samlingsledningen som är ansluten till källan av uppvärmd vätska När du har placerat rören och ansluten dem, måste du lod systemet med hjälp av en licensierad rörmokare.

3 Instruera rörmokare för att ansluta systemet med pannan med hjälp av standardinredning. Det är viktigt att alla fylla, avlopp och blöda anslutningar på ett ställe. Systemet måste balanseras också. Gör alla elektriska anslutningar på grenröret controller, som ska sitta över grenröret. Sedan, med hjälp av en behörig elektriker, koppla termostaterna med standard tre-core och jordkabel. Nästa uppgift är att koppla ledningarna till pannan och varje programmerbar controllers.The ledningar är det sista steget i installationsprocessen. Det bör alla leder till en lättillgänglig plats i fall det finns några felaktiga frågor vid ett senare tillfälle.

4 Häll betongen över systemet. Det bör vara fyra till sex inches djup.