Hur man hittar värdet av en Zippo cigarettändare

Hur man hittar värdet av en Zippo cigarettändare


Den Zippo-tändare, som finns i 90 länder, har sålts i USA sedan 1933. Zippo tändare anses vara de bästa tändare tillgängliga och en amerikansk klassiker. Samla Zippo tändare har länge varit en populär hobby för rökare och icke-rökare lika. Inte alla Zippos är värda mycket pengar, men vissa Zippos betinga ett bra pris bland ivrig samlare. Att lära sig att sätta ett monetärt värde på din Zippo är inte svårt och kan hjälpa dig att identifiera värdefulla samlar Zippo tändare för att lägga till din samling.

Instruktioner

1 Bekanta dig med Zippo modeller som håller mest värde. Några av dessa modeller inkluderar den eftertraktade 1933 modell med en utanför gångjärn, läderklädda 1950 modell och en 1943 modell med svart spraka färg. En identifiering bok kan hjälpa dig att lära mer om dessa modeller. Det finns också många Zippo samlar klubbar du kan gå.

2 Undersök din Zippo-tändare noggrant. Identifiera formen det är i. Som mynt insamling, Zippos är mer värdefulla om de inte är scuffed upp eller färgen inte flisas. Leta efter andra identifierande funktioner som hjälper dig att avgöra värdet. Vissa av dessa funktioner inkluderar datum en Zippo gjordes och om det var handmålade. När det gäller Zippos är äldre alltid värd mer pengar. Eftersom placeringen av tillverkning datum och serienummer varierar så kraftigt, konsultera en Zippo-tändare dejting kod diagram för din tändare.

3 Var särskilt uppmärksam på Zippos gjorda före 1953. Dessa Zippos är svårare hittills men värt mest för samlare. Dating dessa Zippos kräver uppmärksamhet på detaljer såsom antalet fat, antal tänder på flinta, den typ av metall (om tändaren är mässing eller stål) och fall markeringar.

4 Se till en tryckt eller online Zippo prisguide när du har samlat all relevant information om tändaren du vill ha information om. Ljusare värden varierar, så köp den senaste versionen av den prisguide, som du ofta hittar i biblioteket. Online prisguider är oftast den mest aktuell.