Nattvarden hantverk för barn

Nattvarden hantverk för barn


Den sista måltiden var den sista måltiden Jesus hade med sina lärjungar innan hans svek, gripa och korsfästelse. Det firar hur Gud ger oss från synd. När man studerar Lukas 22: 19-20 och den sista måltiden, barn lär sig hur brödet bryts vid middagen symboliserar Kristi brutna kropp och vinet representerar Kristi blod, ges för oss så att vi kan få evigt liv. Hantverk som innehåller brödet och vinet hjälpa barn minns symboliken.

Bröd av liv nyckelring

Med hjälp av off-white båten skum, har eleverna klippa ut två brödformade bitar cirka två inches kvadrat. Om de föredrar, använder tan båten skum för att skära ut två små rektangulära bröd. Med användning av en syl eller en vass pappersstans, stansa ett hål på toppen av varje bit av skum. Med hjälp av permanenta markörer, dekorera en av de bitar av skum för att se ut som bröd. Å andra bit skum, skriva ut orden "Jesus är livets bröd." String nyckelring slingor, som köpts på en farkost butik, genom hålen i de två delarna av båten skum.

FÖNSTER MED GLASMÅLNINGAR

Skapa glasmålningar gör en färgstark minne av den sista måltiden. Låt eleverna rita en kopp, med en nattvards rån i toppen, på en bit svart konstruktion papper, eller skapa en mall för dem, sedan klippa ut på papperet. Använda blå kraftigare papper skära ut en fönsterkarm tillräckligt stor för att visa koppen och skivan. Ramarna kan vara kvadratisk, rektangulär eller välvd. Använda flera färger kraftigare papper, klipp ut flera former och limma dem till "fönster" för att ge det ett målat glas utseende. Limma koppen och wafer som det översta lagret, i centrum av fönstret.

Pencil Cup

Med användning av billiga plastkoppar, kan eleverna göra ett objekt som kommer att påminna dem om vad Jesus gjorde för mänskligheten. Låt eleverna klippa en remsa av vit kartong som passar runt koppen. På remsan, bör de skriva så många saker som de kan tänka på att de är tacksamma till Gud för, varvat med lämpliga ritningar. När det är klart, lägga tillräckligt med tejp på baksidan av bandet för att hålla det på koppen. Klipp remsor av tydlig kontakt papper och placera dem över remsan att hålla den på plats. Använd kopparna att hålla pennor och pennor.

bröd Plate

Har barnen rita bilder från den sista måltiden runt kanten av skum eller papper tallrikar. Dessa bilder kommer att variera beroende på studentens konstnärliga förmåga; du kanske vill ha några konturer tillgängliga för mindre konstnärliga studenter. Dessa bilder kan innehålla Jesus och lärjungarna, eukaristin cup och rån, bröd eller något som de är tacksamma till Gud. När plattorna är klar, skicka runt små bröd och antingen "break bröd" tillsammans eller täcka dem med plastfolie för studenterna att ta hem.