Kreativa sätt att dela upp rummet i en studio lägenhet

Kreativa sätt att dela upp rummet i en studio lägenhet


Studiolägenheter erbjuder en intim och mysig hem alternativ. I många större städer där bostäder är dyrt, studiolägenheter erbjuder ett prisvärt alternativ för ensamstående eller par. Definiera den lilla fysiska utrymmet i en lägenhet är ofta utmanande men kan lägga karaktär till utrymmet och öka dess funktionalitet. Det finns många sätt att dela upp rummet i studio lägenhet som inte kommer att bryta banken.

hyllor

En öppen hylla definierar studio utrymme utan att blockera ljus till delar av lägenheten. Placera öppna hyllor där en vägg kan gå att definiera området sovrum i studion. Detta ger en viss avskildhet för sovrummet samtidigt som öppen känsla av studion planlösning. Du kan också placera vardagsrum möbler mot den motsatta sidan av hyllsystem så det känns mer förankrat snarare än flytande i mitten av rummet.

Folding avdelare

Fällbara rumsavdelare eller fristående skärmar är ett annat alternativ för att dela utrymmet. Detta alternativ erbjuder flexibilitet eftersom du kan vika skärmar eller avdelare över till sidan av rummet enkelt om du vill öppna upp utrymmet. De är också dekorativa, med många olika stilar och alternativ, som gör att du kan hitta en skärm eller vikning divider som matchar din inredning.

Gardiner

Gardiner har en mjuk avdelare för lägenheten. En stav hängde över rummet gör det möjligt att dra gardinen efter behov. Det breda urvalet av material, stil och färg för gardiner gör det lätt att hitta ett alternativ som passar stilen på lägenheten. En ren gardin hjälper till att behålla den öppna känslan genom att tillåta ljus att filtrera igenom. Tyngre gardiner erbjuda en mer definitiv division men också blockerar mer ljus.

area mattor

Area mattor är ett sätt att visuellt dela upp utrymmet utan att installera en fysisk barriär mellan de delar av lägenheten. Ett stort område matta under finrum skiljer det från sovrummet område i hemmet. Ett område matta i en annan färg eller stil kan också gå i sovrummet område för mer division. Tänk på stilen i hemmet vid val av mattor.

Färg

Om du äger din lägenhet eller har möjlighet att måla det, att använda färg dela lägenheten i funktionella områden. Ljusa färger är det bästa alternativet eftersom de gör det mindre utrymmet känns större. Välja färger i samma färg familj med ett par nyanser skillnad hjälper till att hålla utrymmet känns förenade samtidigt som en subtil definition till de områden. Om du inte kan måla väggarna, använda färgade eller mönstrade tyg paneler på väggarna som ett annat alternativ.