Hur man reparerar en satellit kabel

Hur man reparerar en satellit kabel


En skadad eller avskurna satellit koaxialkabel händer inte ofta, men kräver uppmärksamhet när den gör. Vare sig från ett verktyg nick eller en aggressiv gnagare, skadade RG-6 koaxial kan släppa in kabel-skada fukt och ta bort skärmskydd från centrum ledningen. Känsliga satellitsignaler kräver signalintegriteten att vara konsekvent och väl skärmad för att förhindra avhopp och prestanda anomalier. Skarvning ett nytt avsnitt av koaxial på den skadade bit kräver några verktyg och nya koaxial. När de är färdiga, kommer reparationen återställa satellit visning och prestanda normal standard.

Instruktioner

1 Skruva den anslutna änden av den skadade koaxialkabeln från den drabbade dekoder eller distribution nav.

2 Skär av den skadade coax omedelbart bakom snittet eller nötning, med hjälp av avbitare.

3 Sätt i nyklippt änden av koaxial i kabelskalare halv tum upp från snittet. Pressa handtagen och rotera strippa, lyssna efter stripp ljudet att upphöra och motstånd för att minska. Dra stripper direkt från snittet, fortfarande dra i handtagen.

4 Vik tillbaka metall flätade sköld mot den yttre manteln. Slip koaxial F-kontakt över flätan och jacka tills den inre vit plast som omger kopparledar butts upp tätt intill den inre kontakten kragen.

5 Lägg koaxialkontakten krage i koaxial VECKARE. Kläm fast för att göra anslutningen. Skruva i den manliga-to-male snickare.

6 Skruva på den nya längden av coax leder till avkodaren eller distribution nav till den andra änden av den manliga-to-male snickare. Skruva på den andra änden till dekodern eller hubb.