Hur man odlar en Clivia växt

Hur man odlar en Clivia växt


Den Clivia växt, även känd som Kaffer lily eller låga lilja, producerar attraktiva, straplike blad och färgglada blommor i olika nyanser av rött till orange, beroende på sort. Clivia kräver varma odlingsförhållanden, och trädgårdsmästare i USA odla växten inomhus under större delen av året. Den Clivia anläggningen kräver minimal skötsel att frodas och blommar en gång per år, vanligtvis i slutet av vintern eller tidigt på våren.

Instruktioner

1 Växt Clivia i en lerkruka med flera dräneringshål i botten fylld med bördig, väldränerad krukväxtjord. Clivia växter fungerar bra i trånga kärl. Placera en anläggning i varje 8-tums kruka för bästa resultat.

2 Placera Clivia anläggning i ett område som tar emot ljus, indirekt solljus, såsom en öst-mot fönster. Medan Clivia tolererar lägre ljusförhållanden, utför den bäst när de utsätts för måttlig solljus under större delen av dagen.

3 Flytta Clivia växter utomhus under sommarmånaderna till en varm, delvis solig plats, om så önskas. Ta dem inomhus innan temperaturen sjunker under 12,8 grader Celsius. Clivia tål temperaturer under denna punkt, men kan skadas.

4 Vatten Civia ungefär en gång i veckan, eller när som helst topp en tum av jorden känns torr vid beröring, i januari till september. Minska vattning till ungefär två gånger i månaden under oktober, november och december för att uppmuntra blommar i det nya året.

5 Mata din Clivia anläggning en gång i veckan med början i januari till blomknoppar visas. Använd ett allrengöringsmedel krukväxt gödselmedel enligt anvisningarna på etiketten. Upphör mata Clivia för året efter uppkomsten av blomknoppar.