Hur man tar bort vatten fläckar från en polyester brudklänning

Hur man tar bort vatten fläckar från en polyester brudklänning


Även den minsta av vattenfläckar kan förstöra en annars perfekt brudklänning, särskilt om klänningen är gjord av polyester och du är osäker på hur du tar bort det. Oavsiktligt spilla vatten på din klänning eller ens få en del av den våta kan orsaka en vatten fläck. Denna fläck ser något mörkare än resten av klänningen och kan ha en mörkare ring runt ytterkanterna. Tro det eller ej, en av de bästa sätten att bli av med vatten fläckar från tyg är med vatten.

Instruktioner

1 Fyll en tekanna med vatten och koka på spisen. Placera en liten bit tyg över pipen av tekanna, för att förhindra att ånga från forsande ut. När vattnet börjar koka, ta bort från värmen och rikta ångan direkt på vattnet fläcken tills den mättar tyget och låt torka.

2 Blöt brudklänning något med vatten från en sprayflaska, tillräckligt för att dämpa tyget, men inte helt mätta det. Kör sedan nageln mot tyget, skrapa på fläcken eller använda en slö kniv för att skrapa på fläcken.

3 Doppa en tvättlapp i vatten och badda den när vatten fläck, som rör sig från insidan av fläcken till ytterkanterna. Detta gör att vatten fläckar att flytta ut och fjädrar kanterna. När du blöta ner området, torka långsamt med en hårtork på lägsta inställningen.

4 Dunk de färgade delarna av polyester klänning helt i vatten blandat med Woolite eller annan produkt avsedd för rengöring ömtåliga plagg. Låt klänning sitta i vattnet i 5-10 minuter och sedan kontrollera fläcken, eftersom detta bör ta bort alla spår. Var försiktig att göra detta om din klänning har beading eller utveckla detaljer.

5 Tryck mjukpapper ner ovanpå vatten fläck, byta bitar när man blir mättat. Denna metod används normalt för att avlägsna vatten fläckar på mattor, men kan även användas på kläder. Låt mjukpapper absorberar alla spår av vatten och när det är torrt, bör fläcken vara borta.