Mercedes ML55 Specifikationer

Mercedes ML55 Specifikationer


Den första generationen av Mercedes-Benz M-Klass SUV fanns mellan 1998 och 2005. Dess varianter inkluderade ML55, som erbjöds 2000-2003 och innehöll en V8-motor av AMG, ett dotterbolag till Mercedes som har specialiserat sig på högpresterande fordon. Den kraftfulla motorn gjort det en av de snabbaste heltid all-wheel-drive SUV på marknaden, men det är fortfarande tillgänglig passagerare med typiska lyx funktioner från den tyska biltillverkaren.

motor Specifikationer

Den ML55 innehöll en 5,5-liters, 24-ventil V8-motor med en dubbel tändstift / tre ventiler, SOHC design. Det gav 342 hästkrafter vid 5,500rpm och 376 foot-pounds av vridmoment. Den heltid all-wheel-drive system ingår en elektronisk fem-växlad automatlåda som kontinuerligt nätverk med systemet motor och chassi hantering för smidig växling i uppförs stigningar samt utförsåkning backar. Dragkapacitet hos fordonet, då den utrustas med tillvalet klass III lås, var 2268kg.

prestanda~~POS=TRUNC

Den ML55 kan nå 60 mph på 6,7 sekunder och 90mph på tredje växeln inom 15 sekunder. Trots en ungefärlig vikt på 2.27kg., Den ML55 stoppas från 60 mph i 129 fot och utvecklats väl under slalom testning. Maximal kontroll tillhandahölls av dess individuell bakhjulsupphängning som bestod av en dubbla triangellänkar som används även i främre hjulupphängningen.

säkerhets~~POS=TRUNC

Den ML55 designades med en stålram som ingår främre och bakre kritan zoner med förstärkta sido hängslen för maximal säkerhet för passagerarna. Andra vanliga säkerhetsspecifikationer ingår varselljus, fram och sidokrockkuddar för både förare och passagerare, en fyrhjulsdriven antiblockeringssystem och en state-of-the-art elektronisk stabilitets och dragkraft-reglersystemet. För passagerare som reser med spädbarn, fordonet gav också Mercedes BabySmart systemet, vilket inaktiverat sidoairbag när en babystol upptäcktes.