Hur att borsta en Cavachon

Hur att borsta en Cavachon


Den cavachon, även känd som bichalier, är en blandras mellan en Cavalier King Charles spaniel och en Bichon Frisé. Vapens cavachons är mjuk och medellånga, och denna ras är känd för att kasta mindre än andra hundar. Regelbunden tandborstning och hår klippning är nödvändig för att hålla pälsen frisk och glänsande. Preparering av en cavachon bör omfatta en regelbunden örat rengöring, eftersom hunden är benägna att öroninfektioner. Tandhygien bör också ingå i den dagliga rutinen för att förhindra tandlossning.

Instruktioner

1 Starta grooming session med en lätt massage för att koppla av ditt husdjur. Medan utför massage, kontrollera loppbett. Cavachon hundar är särskilt känsliga för loppbett, så att du kan märka hudirritation och svullnad om loppor är närvarande. Se upp för repor eller klumpar under huden.

2 Borsta din hunds päls med en mjuk borste för att eliminera lösa hår och förhindra trassel. Börja med huvudet. Utföra de borst två eller tre gånger per vecka eller åtminstone en gång i veckan. Borsta hunden oftare under avgivande säsongen.

3 Använd en metall kam om ditt husdjur har några tovor, och klipp tovigt päls som inte kan befriats.

4 Fäst din hunds hår regelbundet. Använd en sax eller besöka en professionell groomer att styla ditt husdjur hår.

5 Använd hund nagelklippare eller giljotin typ trimmers att trimma cavachon naglar. Färgen på naglar beror på färgen på omgivande päls. Hos hundar med ljus färgad päls, är den snabba rosa och kan skiljas från resten av nageln. Klipp precis ovanför snabbt. I mörkbelagda husdjur, är den snabba inte syns, så klipps flera mindre bitar tills du ser en oval som är rosa eller grå på ytan av nageln du klipper.

6 Borsta hundens tänder dagligen för att förhindra tidig karies och tandlossning. Använd en hund tandborste och köpa lever- eller köttsmak tandkräm.

7 Rengör hundens öron för att förhindra överdriven ansamling av öronvax och öroninfektioner. Använd ett öra dropper och en saltlösning. Sätt några droppar saltlösning i hundens öron och massera öronen, vilket gör hunden att skaka på huvudet efteråt.