Aktiviteter för en Barnens Center

Aktiviteter för en Barnens Center

Aktiviteter för en Barnens Center

Barn centra utformade för att ge en säker plats för barnen att lära sig och växa medan de omhändertagna av professionella barnomsorg. Lämpliga spel och åldersanpassade aktiviteter kan schemaläggas under hela dagen på ett barns centrum för att stimulera ett barns fantasi, social interaktion färdigheter och problemlösningsförmåga. Aktiviteter kan utformas för att främja kreativitet och hjälpa barn lära sig att uttrycka sig på ett positivt och konstruktivt sätt.

Konst och hantverk

En konst och hantverk segmentet används på de flesta daghem, läger och barncentra för att hålla barnen upptagna och hjälpa dem lära sig att uttrycka sin kreativa sida. Konst och hantverk kan erbjudas som en period under vilken barn kan skapa ett projekt de vill från tillgängliga material eller konst och hantverk kan styras av en aktivitetsledare. Ledaren kan vägleda barnen att skapa genom fingermålning, makaroner och glitter bilder eller säsongs lämpliga hantverk som en pumpa gjord av apelsin konstruktion papper för Halloween.

berättande

Story-tid är en viktig händelse i de flesta barns centra. Läsa böcker som en grupp eller självständigt bidrar till att stimulera ett barns fantasi. Böcker kan bidra till att stärka utvecklingen av ett barns läs- och språkkunskaper. Story-tid kan också ge en tid för barn att tysta och slå sig ner från småprata verksamheten före en tupplur eller i slutet av dagen.

Musik och dans

Musik och dans kan vara en tid av strukturerade lektioner för barn. Ett barns centrum utrustad med lärare som är kvalificerade att undervisa kan erbjuda lektioner i traditionell dans som balett eller jazz utöver instrumentlektioner. Musik och dans kan också vara en vanlig period där centrumledare spela hög energi musik-CD för att ge en atmosfär där barn kan känna sig fria att arbeta ut sin energi dans, sång, spela musik eller hoppa runt.

Gymnastik

En barn centrum som har det tillgängliga utrymmet och lämplig utrustning kan erbjuda gymnastik aktiviteter till barn. För barn med en hel del energi, kan gymnastik erbjuda en säker och hälsosamt sätt att kanalisera den energin i en användbar färdighet. Barnen kan lära sig färdigheter koncentration och hur man framgångsrikt övervinna utmaningar medan de bygga styrka och flexibilitet för en sund kropp.

Teater

Teater-baserade aktiviteter är ett värdefullt tillskott till barn centrum. Teater kan användas för att lära samarbete, självförverkligande och en kärlek till konsten. Små barn kan bli underhållen med enkla dockteater utförs av centrumledare, och äldre barn kan ordna föreställningar för varandra eller för deras föräldrar.