Varför min HDTV stamma?

Varför min HDTV stamma?


High Definition Television (HDTV) källor, såsom digital kabel och digital satellit, samt tv-apparater har förändrat vårt sätt att se på TV. När luddiga, suddiga, och även snöiga bilder är nu så tydlig som om du var där i åtgärden, oavsett om det är en sport spel, musikvideor, eller ett utmärkelser prestanda. Vi har blivit fäst till bättre bildkvalitet, dock, och vi inte längre acceptera dålig eller störd service, till exempel när stamning uppstår.

TV relaterad fråga

Eftersom tekniken utvecklas, de flesta komponenter tenderar att vara mer datorliknande. Med dessa framsteg kommer stora förbättringar såsom widgets där du kan visa vädret utan att lämna ditt nuvarande kanal; Du kan även använda sociala medier direkt på TV: n. Men detta innebär också den fruktade omstart till dina andra elektronik. Även om TV: n slås av varje dag, prova att koppla ur det i ungefär fem minuter och sedan ansluta den igen. Om stamma var en synkroniseringsproblemet strikt med TV, kommer detta att lösa det. TV kan också behöva en firmware uppdatering, men detta är normalt inte problemet. En lokal TV verkstad kunde kontrollera denna fråga ganska lätt.

Källa relaterad fråga

Precis som TV, din källa, vare sig det är en kabelbox eller satellitmottagare, måste startas också. Försök driva bort det utan att koppla bort den först. Utelämna det i ungefär fem minuter innan du slår på den igen. Om det inte hjälper, försök sedan koppla bort den från makten i fem minuter. Om du för närvarande spelar in något med en DVR box, kommer detta att stoppa inspelningen. Du kommer också att vara utan din programguide för ett tag när du ansluter din källa tillbaka till eluttaget. Om du har haft din kabelbox eller satellitmottagare för mer än ett par år eller om du har återkommande problem med det, kan du begära en ny enhet från din leverantör.

HD-kabel Issue

Problem med kablar som löper mellan källan och TV: n kan orsaka problem också. Om kablarna är gamla eller anslutningar är slitna eller korroderade, är det definitivt dags att byta ut dem. Om de pressas eller zip-hopbundna tätt, försöka lossa eller möjligen ersätta dem. Strömsladdar kan ibland orsaka störningar med kablar som inte är mycket väl skyddade, så se till att hålla två bort från varandra. Om både din digitalbox och TV stöder HDMI, vara noga med att använda det för bättre kvalitet jämfört med komponentkablar.

Service relaterad Issue

Om allt annat misslyckas att hjälpa situationen, kan det helt enkelt vara tjänsten. Med kabel, kan det vara ett känt problem inom området. Kontrollera med grannar på samma tjänst och slutligen tjänsteleverantören att både bekräfta och rapportera avbrottet. Om det är en lokal fråga, kan de behöva skicka en tekniker ut. Med satellittjänst, kan det vara ett problem med parabolantenn. Det kan vara ur linje med satelliten, eller en maträtt har gått dåligt, eller det kan vara bara tunga moln blockerar signalen. Om det inte är moln relaterade, ringer satellitoperatören är din bästa insats.